Tom Hanks en Meryl Streep gaan spelen in de opkomende Spielberg film!

Tom Hanks en Meryl Streep gaan spelen in de opkomende Spielberg film!

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Deadline, een Hollywood entertainment nieuws website, heeft gerapporteerd dat Steven Spielberg's politieke drama ''The Post'' eerder gaat beginnen met gefilmd te worden. Ze zullen beginnen deze mei. De reden dat de film eerder wordt gefilmd dan origineel bedacht is, is zodat het optijd uit kan komen voor de volgende Awards seizoen.

De cast van de film bestaat uit Tom Hanks en Meryl Streep. De film is geschreven door Liz Hannah en vertelt het verhaal van de Washington postkantoor's rol bij het bekendmaken van de Pentagon papieren in 1971. De film gaat verder over bericht redacteur Ben Bradlee, gespeeld door Hanks, en uitgever Kay Graham, gespeeld door Streep, die opkwamen tegen de federale overheid voor hen rechten om de Pentagon papieren te publiceren.

De Pentagon papieren, is een geheim rapport van het Amerikaanse ministerie van Defensie over politieke en militaire inmenging van de Verenigde Staten in Vietnam tussen de jaren 1945 en 1967. De documenten verschenen in 1971 op de voorpagina van ''The New York Times''.

Als een resultaat van het feit dat ''The Post'' eerder gaat beginnen met filmen dan verwacht, is een van Spielberg's andere opkomende projecten, genaamd ''The Kidnapping of Edgardo Mortara'', verder uitgesteld van zijn originele startdatum van 2017.

Spielberg is momenteel in postproductie voor zijn film ''Ready Player One'' en de film zal uitkomen op 29 maart 2018 in Nederland. Spielberg zal ook het vijfde deel van ''Indiana Jones'' regisseren. Deze film zal ook de terugkomst zien van Harrison Ford en zal uitkomen op 19 juli 2019 in de Verenigde Staten. Het is momenteel nog onbekend wanneer de film zal uitkomen in Nederland.

''The Post'' zal de vijfde samenwerking tussen Spielberg en Hanks markeren. De andere vier films waar ze aan samengewerkt hebben zijn; ''Saving Private Ryan'', ''Catch Me If You Can'', ''The Terminal'' en ''Bridge of Spies''. Het zal de eerste samenwerking tussen Spielberg en Streep zijn, als je haar stemwerk voor ''A.I.: Artificial Intelligence'' niet meetelt.

De film wordt gedistribueerd door Twentieth Century Fox Film Corporation en geproduceerd door Amblin Entertainment en Dreamworks.