Must-see van Klaas van Kruistum: ‘Het is innemend en je blijft je verbazen’
Bron: Netflix

Must-see van Klaas van Kruistum: ‘Het is innemend en je blijft je verbazen’

Geschreven door Daniël Schalk

Zie je door alle streamingdiensten de pareltjes niet meer? Om wat overzicht te brengen in deze digitale jungle geeft elke week een bekende Nederlander aan Showbizznetwork.nl een inkijkje in zijn of haar kijklijst. Vandaag komt de must see-tip van presentator en oud-Mol Klaas van Kruistum.

Kijk je veel Netflix, Videoland, etc.?

Ja, ik ben een behoorlijke binger. Netflix, Videoland, Prime, Pathé Thuis, en een beetje Disney. Mijn voorkeur ligt bij de binge-optie. Dat het wel kan, maar niet hoeft. Elke week één aflevering doen wij bij tv toch alleen? Haha.

Welke serie kijk je momenteel?

Ik heb net op Prime de eerste twee seizoenen van Jack Ryan gekeken. Precies fijn, niet al te ingewikkelde storyline, toch genoeg ontwikkeling en actie, inclusief een sympathieke actieheld. Verder heb - wat later dan de meesten - The Handmaid’s Tale er doorheen gejast. Wat een intense serie! Ik kijk heel erg uit naar het vervolg. Oh, maar ook Bridgerton! Er zijn zoveel toffe dingen om te bekijken.

Is er een serie of film die jij eindeloos opnieuw kan kijken?

De meeste dingen zijn natuurlijk het meest tof om één keer te zien, daarna is het plot bekend en de verassing er wat af. Bij films als Inception, The Matrix en Interstellar gaat het voor mij om het concept, dus zulke films kan je prima vaker zien. Bourne heb ik denk het meest gezien, haha. Dat is mijn guilty pleasure. Zij waren de eerste die kwamen met nieuwe filmtechnieken in een actiefilm. Lange taxi achtervolgingen of een gevecht waarbij je nét genoeg ziet om te voelen waar je naar kijkt, maar niet genoeg om het te kunnen snappen. Daardoor word je veel meer meegezogen in de scene. Op plekken helemaal geen muziek en soms juist wel. Ik kan daar echt van genieten!

In welke serie of film zou jij zelf willen spelen?

Haha, Forrest Gump! Een echte klassieker die we onlangs thuis weer hebben bekeken. Ik blijf dat een bizar toffe film vinden. Alleen is Tom Hanks niet te vervangen, hahaha.

Welke serie of film vind jij een échte must-see?

Nu moet je echt even kijken naar Lupin, fijne feelgood suspense. Hoofdrolspeler Omar Sky, die gast is gewoon een genot om naar te kijken. Subtiel, warm, intelligent, kwetsbaar. Het verhaal is innemend en fantasierijk en je blijft je verbazen. Ik kan niet wachten op het tweede seizoen. En iets langer geleden, maar voor iedereen die gek is op snelheid: Formula 1 Drive to Survive! Beelden van Formule 1 zoals je het nog nooit gezien hebt. Het verhaal achter de coureurs, de intrige het onderhandelen, maar vooral: the need for speed!

Meer kijktips? Word lid van onze Facebook-groep Serielovers NL!