Gebouw NRC ontruimd wegens verdachte situatie

Gebouw NRC ontruimd wegens verdachte situatie

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Het gebouw van NRC in Amsterdam is dinsdag ontruimd nadat een onbekende man zijn auto in de parkeergarage had achtergelaten, dat meldt de krant op haar website. De politie doet momenteel onderzoek en een bomexpert is onderweg naar de parkeergarage om de auto te inspecteren.

De medewerkers van het mediabedrijf wachten de afloop buiten af. NRC-journalist Marc Leijendekker spreekt Twitter over een ‘bomalarm’. “Bomalarm bij NRC. Gebouw in 1 minuut leeg. Politie checkt onbekende auto in parkeergarage”, schrijft Leijendekker op de Social Media-dienst.

Hoofdredacteur Peter Vandermeersch heeft op Twitter ook gereageerd op de ontruiming van de redactie aan het Rokin in Amsterdam. “We hebben redactie van NRC ontruimd nadat auto parkeergarage binnenreed en bestuurder gebouw meteen verliet. Politie nu ter plaatse”, schrijft hij.

Update 15:00 uur: Bomexperts hebben niets verdachts aangetroffen in de verdachte auto in de parkeergarage. NRC meldt dat de man beweerde een afspraak te hebben met de hoofdredactie, maar dat was niet het geval. De receptie vroeg de man zich te melden, maar in plaats daarvan nam hij de nooduitgang en liep hij gehaast weg. NRC besloot vervolgens het gebouw te ontruimen.

Foto: NRC