Nieuw muziekprogramma voor Kim-Lian van der Meij bij de AVRO

Nieuw muziekprogramma voor Kim-Lian van der Meij bij de AVRO

Geschreven door Pieter Jongsma

Vanaf 1 juni presenteert Kim-Lian van der Meij gedurende zes weken het nieuwe AVRO-programma Music Academy. Dit vertelde de presentatrice donderdag in De Coen & Sander Show op 3FM.

In Music Academy worden zes finale schoolbands gevolgd die met hun pop-, rock- of hardrockmuziek meedoen aan de schoolwedstrijd Buma Music Academy, waarvoor scholieren - in de leeftijd van 13 tot en met 16 jaar - van tientallen middelbare scholen zich hebben opgegeven. De vakjury, bestaande uit muziekproducer Eric van Tijn en zangers Martin Buitenhuis en Sharon Doorson, beslist welke act naar huis gaat met de Buma Music Academy Award 2013.

 

Presentatrice Kim-Lian van der Meij: “Music Academy is een puur, stoer muziekprogramma waarin te zien is hoe tieners met een muziekpassie leren wat er bij komt kijken om een succesvolle band te vormen. Behalve zingen en instrumenten bespelen gaat het bijvoorbeeld ook om het schrijven van songteksten, het managen van een band en het kiezen van de juiste styling. Het is ontzettend gaaf om het groeiproces van de zes finale bands van dichtbij mee te maken.”

 

Music Academy

In het AVRO-programma Music Academy worden zes finale schoolbands gevolgd die onder leiding van Music Masters Lange Frans, Krystl en Shary-An worden klaargestoomd om op te treden als professionals. Op het Music Camp krijgen zij workshops van grote namen uit de muziekwereld, zoals Unorthodox, Kensington, Ben Saunders, Charly Luske en Niels Geusebroek. De zes finale-acts maken allen kans op die ene felbegeerde Buma Music Academy Award 2013. Buma Cultuur is initiatiefnemer van de muziekwedstrijd en heeft als doel om muziek terug te brengen op scholen.