Jeroen van der Boom blijft muziekprogramma's maken

Jeroen van der Boom blijft muziekprogramma's maken

Geschreven door Pieter Jongsma

Televisiekijkend Nederland is voorlopig nog niet van Jeroen van der Boom af. De zanger presenteert vanaf zaterdag weer De Beste Liedjes van... en komt ook daarna weer met muziekprogramma's. "Ik wil die zaterdagavond op SBS gewoon muzikaal laden", vertelde Van der Boom maandag in Koffietijd.

Van De Beste Liedjes van... worden zes afleveringen gemaakt. Daarna volgen nog twee muziekprogramma's, vertelde Van der Boom. "Muziekherinneringen, dat ook dit jaar aandacht vraagt voor Alzheimer, en een nieuwe show."

Over dat nieuwe programma laat de zanger nog niet al te veel los. "Deze week wordt meer duidelijk. We gaan in ieder geval door op hetzelfde tijdslot als De Beste Liedjes van..." Wat Van der Boom wel loslaat, is dat niet in de hoek van de Soundmixshow gedacht moet worden. "Dan zit je echt verkeerd."

Naast programma's over muziek is Van der Boom ook nog altijd druk met zijn eigen muziek. Zijn nieuwste single Verslaafd aan Jouw Liefde stelde de zanger uit na de vliegramp met de MH17. "Dat bericht wilde ik helemaal niet in de krant", vertelde Van der Boom maandag over de aandacht die het uitstellen van de single kreeg. "Om 15.30 uur had ik de single aangekondigd, een paar uur voor de vliegramp. Daarna heb ik het meteen uitgesteld."

Dat een enkeling negatief reageerde op Van der Booms besluit, trof de zanger. "Het doet geen pijn, maar is wel lastig om te lezen als iemand schrijft dat je het alleen voor de aandacht doet. Dan realiseer je weer dat er nog steeds mensen zijn die social media op een verkeerde manier gebruiken."

Van der Boom staat nog steeds achter zijn besluit zijn single uit te stellen. "Die vliegramp treft zo veel mensen, niet alleen in Nederland. Het is belangrijk na te denken over wat belangrijk is in het leven en misschien wat aardiger te doen. Het moet niet je leven gaan beheersen, maar je moet er wel over nadenken."