Jopie Parlevliet maakt debuut bij SBS6

Jopie Parlevliet maakt debuut bij SBS6

Geschreven door Sebastiaan Boers

Niemand minder dan Jopie Parlevliet maakte haar debuut bij SBS6. Het bekende typetje van cabaretier Richard Groenendijk werd landelijk bekend door haar talkshow bij RTL 4. In De Jopie Parlevliet show kwamen verschillende Bekende Nederlanders (BN-ers) langs. Na twee seizoenen besloot RTL 4 om niet verder te gaan met Jopie Parlevliet. Ook Richard moest het veld ruimen bij de commerciële zender.

Richard was ook te zien in de dierenquiz, Het zijn net mensen. Het eerste seizoen werd toen gepresenteerd door Paul de Leeuw. Ook was Richard te zien in het spelletjesprogramma Wie Ben Ik?! Hierin was hij één van de vaste teamcaptains. Hij deelde die rol samen met Gordon. Maar in beide programma's is Richard vervangen. Lang hoefde de kijker Richard niet te missen op televisie. 

Het programma Wat vindt Nederland? verhuisde van RTL 4 naar SBS6. Presentator Winston Gerschtanowitz nam de presentatie voor zijn rekening. Richard vormde samen met Jörgen Raymann de vaste panelleden. In iedere aflevering werden zij bijgestaan door een BN-er.

Maar op Koningsdag was er iets speciaals aan de hand. Het typetje Jopie nam éénmalig de plek van Richard over. Naast Jopie was Anita Witzier te zien. Aan de overkant nam tante Es, de bekende tante van Jörgen, de plek van haar neefje over. Tante Es kreeg hulp van Marc van der Linden.

Jörgen liet op Twitter weten dat het een éénmalige 'comeback' was van tante Es. Het was ook voor de eerste keer dat tante Es en Jopie samen op televisie te zien waren. Het team van tante Es wist de aflevering van Wat vindt Nederland te winnen.

Jopie kon het niet laten om even kort uit te halen naar RTL 4, de 'andere omroep' die haar van de buis heeft gehaald. Of er een nieuw seizoen van Wat vindt Nederland? komt is nog onzeker. 'Wellicht tot snel' liet Winston aan de kijker weten.

Bekijk Wat vindt Nederland terug via TVblik.

Foto: RTL