Recensie: De Jopie Parlevliet Show

Recensie: De Jopie Parlevliet Show

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

''Nieuwe talkshow op de zaterdagavond van RTL 4''

Zaterdagavond komt RTL 4 met een nieuw programma. Het is een talkshow met de naam: De Jopie Parlevliet Show. In deze talkshow kruipt cabaretier Richard Groenendijk in de huid van de Rotterdamse Jopie Parlevliet. Dit typetje vond dat het tijd was voor een eigen show op de zaterdagavond.

Dit is nu dan eindelijk gelukt voor Jopie. De eerste aflevering van deze talkshow ging van start met 927.000 kijkers. Een mooi begin voor deze talkshow, met een flinke dosis humor. Jopie is een 'vrouw' die weet wat ze wil. Ze stelt haar gasten maar wat graag op hun gemak.

Het decor ziet er ook strak uit. Het lijkt alsof de gasten letterlijk in de woonkamer van Jopie zitten. Dit alles met een live publiek, zorgt voor een gezellige sfeer. Door de gezellige sfeer geven de gasten ook eerlijk antwoord op alle vragen van Jopie. Geen vraag wordt bespaard, alles wil Jopie van haar gasten weten. 

''Jopie Parlevliet is scherp, direct en heeft humor''

De gasten lijken wel in de rij te staan om op bezoek te gaan bij Jopie. Voor iedere gast neemt Jopie dan ook volop de tijd. Dat wordt ook zeker op prijs gesteld door de gasten. Als kijker merk je meteen dat Jopie goed op de actualiteit let. Het is niet gespeeld, het lijkt echt alsof Jopie een eigen karakter is.

Dit lukt niet bij veel mensen. Een ander bekend, goed gelukt, typetje is tante Es. De tante van Jörgen Raymann had ook een eigen talkshow. In Dat ding van tante Es ontving tante Es ook verschillende gasten in haar achtertuin. Een groot verschil tussen beide 'dames' is dat Jopie meer durft te zeggen wat ze denkt.

Dat is misschien ook wel de kracht van Jopie. RTL 4 is een ster rijker, in de vorm van Jopie Parlevliet. Een nieuwe diva die de commerciële zender de nodige kopzorgen zal bezorgen, op een positieve manier. De kans is groot dat Jopie veel informatie uit haar gasten krijgt, wat anderen niet zou lukken.

Jopie is scherp, heeft een sterke wil en beschikt bovendien over flink wat humor. De scherpe en alerte opmerkingen vliegen de gasten om de oren. Het zijn opmerkingen die met een flinke dosis humor zijn bedacht. Jopie kan blijkbaar goed improviseren, ze leest niet veel op van een kaartje. Maar het is niet alleen maar 'lang leve de lol'.

Ook is er tijd voor een serieuze draai aan haar talkshow. De vragen die Jopie stelt zijn niet alleen maar grappig, maar sommige zijn ook zeker serieus.  Wel maakt Jopie er een eigen stijl van. De manier waarop Jopie de vragen stelt is ook op een luchtige manier.

''Jopie heeft een eigen willetje''

Het typetje van Richard is een goed gelukt typetje. Wel is het even wennen of het wel aanslaat. Een man in een jurk, is toch niet echt iets voor RTL 4. Maar dit vooroordeel haalt Jopie meteen van tafel. Jopie heeft een unieke persoonlijkheid die zeker bij RTL 4 past.

Naast de vragen van Jopie, mogen de mensen in het publiek ook vragen stellen. Dat is vragen om problemen, Jopie speelt daar op geheel eigen wijze op in. Humor heeft de overhand in deze talkshow. Het is een soort humor waar de kijker van moet houden. Niet iedere kijker zal deze vorm van humor kunnen waarderen.

De komende weken zit Jopie goed op de zaterdagavond. Voor een gezellige, Rotterdamse, humorvolle avond met flink wat brutale opmerkingen zit de kijker goed bij RTL 4. Het is mooi om te zien dat Richard een kans krijgt van RTL 4 om zichzelf te bewijzen.

Naast teamcaptain in Het zijn net mensen (wat zondagavond weer wordt herhaalt) en in Wie ben ik?! is het nu eindelijk tijd voor een eigen programma. Iedereen wil maar wat graag Richard/Jopie bij zich hebben. In Ranking The Stars (BNN, NPO 3), stal Richard al de show. Nu is het de beurt aan RTL 4.

''Een avond vol humor, scherpe opmerkingen''

Voor Jopie is het een grote kans om langzaam maar zeker een publiekslieveling te worden. De kans dat ze dit daadwerkelijk wordt is best groot. De kijker is klaar voor een avond vol humor, scherpe opmerkingen en vooral directe en snelle televisie. Dit alles is de basis voor de Jopie Parlevliet Show.

RTL 4 heeft als doel: humor in het weekend, vooral op de zaterdag. Dat is zeker gelukt met eerst De jongens tegen de meisjes en daarna de Jopie Parlevliet Show. De komende weken zit de kijker, die houdt van humor, goed bij RTL 4. Langzaam maar zeker verovert Jopie de harten van de kijkers.

Deze talkshow is vrij uniek te noemen. Het heeft alles in huis om een succes te kunnen worden. Als de kijker deze vorm van humor kan waarderen, kan het uitgroeien tot een groot succes. De eerste aflevering was als een succes te noemen. Hopelijk houdt Jopie dit succes vast voor de komende weken.

De Jopie Parlevliet Show is iedere zaterdagavond om 21.30 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk De Jopie Parlevliet Show terug via TV Blik.