Wie ben ik? keert terug in vernieuwde stijl

Wie ben ik? keert terug in vernieuwde stijl

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het populaire spelletjesprogramma Wie ben ik? is vanaf vanavond terug bij RTL 4. Wel zijn er een aantal dingen gewijzigd in dit nieuwe seizoen. Zo zijn er nu twee vaste teamcaptains in plaats van vier. Dit seizoen nemen Jandino Asporaat en Najib Amhali het tegen elkaar op. In het vorige seizoen waren naast Jandino ook Gordon, Richard Groenendijk en Paul de Leeuw vaste teamcaptains.

De presentatie is wederom in handen van Wendy van Dijk. Ook het vorige seizoen nam Wendy die rol op zich. Toen had zij regelmatig moeite om de vier teamcaptains in het gareel te houden. Zeven lang zal Wendy proberen om Jandino en Najib rustig te houden. Of dit ook daadwerkelijk zal lukken zal vanaf vanavond duidelijk worden. 

In iedere aflevering krijgen Jandino en Najib hulp van twee Bekende Nederlanders (BN-ers). Zo nemen in de eerste aflevering een aantal gezichten van RTL Boulevard het tegen elkaar op. Bridget Maasland en Beau van Erven Dorens nemen het op tegen John van den Heuvel en Luuk Ikkink.

Ook Erica Terpstra, Pip Pellens, Enzo Knol, Herman den Blijker, Romy Monteiro, Tygo Gernandt, John Williams, Marieke Elsinga en Rick Brandsteder zullen dit hilarische spelletje gaan spelen. Zanger Gerard Joling is ook te zien in Wie ben ik? Met dit spelletjesprogramma heeft de zanger en presentator de nodige ervaring.

Wie ben ik? was ook een tijdje bij SBS6 te zien. Toen vormde Gerard samen met Patty Brard de vaste teamcaptains. De presentatie lag toen in de handen van Tooske Ragas. Een bijzonder onderdeel toen was toch wel 'Wat voel ik?'. Vooral Patty had grote moeite met dit onderdeel.

Iedere week spelen de beide trams een paar komische spellen. Zo moeten zij zien te raden wie, wat of waar zij zijn. Aan de hand van cryptische omschrijvingen en aanwijzingen van de tegenstanders, moeten zijn langzaam maar zeker weten om wat het precies gaat. Het winnende team krijgt zoals gewoonlijk een 'bijzonder' cadeau van de tegenpartij.

Naast het raden van een persoon, een voorwerp of een locatie spelen beide teams ook het spel 'Wat zeg ik?'. Hierin krijgen de teamcaptains; Jandino en Najib, de opdracht om ieder in 90 seconden een verhaal te vertellen waarin zij drie woorden moeten verwerken die op de bordjes van de tegenstanders verschijnen. Aan de tegenstander de taak om te raden om welke woorden het gaat.

 Wie ben ik? is vanaf vanavond iedere zaterdagavond om 21.30 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk Wie ben ik? terug via TVblik.

Foto: Nick van Ormondt