Wie ben ik? Vanaf vanavond terug bij RTL4!

Wie ben ik? Vanaf vanavond terug bij RTL4!

Geschreven door Pieter Jongsma

Vanaf vanavond komt RTL 4 met een vernieuwde vorm van de succesformule ‘Wie Ben Ik?’. Voor deze reeks van acht afleveringen heeft de familiezender een compleet nieuw dreamteam bij elkaar gebracht. Niemand minder dan Paul de Leeuw, Jandino Asporaat, Gordon en Richard Groenendijk zijn gestrikt als panelleden. Wendy van Dijk, die in het allereerste seizoen bij RTL 4, in 1990, haar tv-debuut maakte door de voorwerpen aan te reiken, presenteert de komische spelshow.

Erland Galjaard, Programma Directeur RTL Nederland: “Fantastisch dat wij aan de slag kunnen met zo’n dreamteam voor ‘Wie Ben Ik?’. Stuk voor stuk grote namen en grote talenten en ze hebben allemaal één ding gemeen: humor. Dat Paul de Leeuw en Jandino als fanatieke spelletjesfanaten voor dit programma een uitstapje willen maken naar RTL 4 waardeer ik zeer. Met de enorme staat van dienst van Richard Groenendijk en zijn prijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma viel ons oog al snel op hem. En de toevoeging van ons eigen talent Wendy van Dijk en Gordon maakt het programma meer dan compleet.”

In het vermakelijke ‘Wie Ben Ik?’ spelen de twee teams, bestaande uit twee pannelleden en één wisselende gast per aflevering de spellen ‘Wie Ben Ik?’, ‘Wat Ben Ik?’ en ‘Waar Ben Ik?’. In de eerste ronde wordt door één team het spel ‘Wie Ben Ik?’ gespeeld. In de tweede ronde is het andere team aan zet en moeten zij raden wat voor voorwerp of dier ze zijn in
‘Wat Ben Ik?’. In de finaleronde strijden beide teams om de winst in ‘Waar Ben Ik?’. Presentatrice Wendy van Dijk bevindt zich op een locatie die door middel van het stellen van zoveel mogelijk vragen, geraden moet worden.

Wie ben ik?!, 20;00 RTL4.