2,6 miljoen kijkers Koningsdag nieuwe stijl in Dordrecht

2,6 miljoen kijkers Koningsdag nieuwe stijl in Dordrecht

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Er keken gisteren 2.562.000 mensen naar het Koningsdag-bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima aan Dordrecht. Vorig jaar keken er 1,7 miljoen mensen naar de toen nog Koningsdag in oude stijl. Het marktaandeel komt voor de NOS uit op 81,7 procent.

Ondanks de vele miljoenen kijkers was er wel veel kritiek op de nieuwe stijl van Koningsdag. “Het moest een Koningsdag Nieuwe Stijl worden, waarom dan niet begonnen met de kleding van de prinsesjes? Tuttig en ouderwets!!!”, laat een tv-kijker op Twitter weten.

Een andere kijkers zegt op Twitter over de nieuwe stijl: “Man, wat verschrikkelijk saai! Doe mij maar koekhappen, wandelen enzo!” Op Twitter werd de nieuwe stijl vaak 'saai' genoemd. “Samenvattend: Koningsdag nieuwe stijl is boring boring, Dordrecht heeft een prachtig centrum & Gerrit Hiemstra is een onheilsprofeet”, zegt weer een andere tv-kijker.

Ook sommige BN'ers vonden Koningsdag nieuwe stijl niks. “Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen.. maar ik mis het koekhappen en zaklopen! Saaie bende... baggerschuiten en grijze pakken!”, laat oud-Shownieuws-presentator Viktor Brand weten op Twitter. Jan de Hoop laat op Twitter weten: “Toch mis ik nu al het oud Hollands koekhappen, zaklopen en wc-pot werpen.”

Bekijk het NOS Journaal op TVblik.nl/journaal