Broadchurch is terug voor derde seizoen

Broadchurch is terug voor derde seizoen

Geschreven door Sebastiaan Boers

De Britse misdaadserie, Broadchurch, is terug bij RTL 4. Vanaf zondag 14 mei begint Broadchurch aan haar derde seizoen. Wederom zullen Alec Hardy (gespeeld door David Tennant) en Ellie Miller (Olivia Colman) de hoofdrol spelen. In het eerste seizoen draaide het allemaal om de moord op de 11-jarige Danny Latimer. Het hele dorp was in de greep van deze moord.

Iedereen leek een dubbele agenda te hebben. Maar langzaam maar zeker kwam Alec de dader op het spoor. Het bleek om de man van Ellie te gaan. Deze ontdekking zorgde opnieuw voor een shock in het Zuid-Engelse kustplaatsje. De familie Latimer en de familie Miller konden het allemaal nauwelijks geloven. Dit was meteen het einde van het eerste seizoen. 

Seizoen twee stond voor een groot deel in het teken van een rechtszaak. De man van Ellie, Joe Miller, stond terecht voor de moord op Danny. Maar zijn advocaat probeerde te voorkomen dat Joe in de gevangenis zou belanden. Alle geheimen werden opnieuw opgerakeld. Wat niemand had kunnen bedenken is toch gebeurd. Joe werd vrijgesproken door de rechter. Dit zorgde opnieuw voor een grote shock in het dorp.

Maar Alec had niet alleen deze zaak. Ook een zaak uit zijn verleden liet hem niet met rust. Nadat de rechtszaak tegen Joe was begonnen, had Alec de hulp nodig van Ellie. Zij hielp hem bij een zaak uit zijn dorp. Deze zaak kwam ineens in een stroomversnelling. Langzaam maar zeker kwamen Alec en Ellie op het juiste spoor. Na lang zoeken is deze zaak ook opgelost.

In het derde seizoen staat een gruwelijke verkrachtingszaak centraal. De net gescheiden Tris Winterman (gespeeld door Julie Hesmondhalgh), wordt ernstig verkracht. Net na een feestje van een vriendin wordt Tris verkracht. Het is aan Alec en Ellie om de dader op te sporen. Doordat Tris volledig in shock is, kan zij geen informatie geven over de dader.

Alec moet hierdoor flink wat overuren maken. Dit zorgt ervoor dat zijn relatie met zijn dochter onderdruk komt te staan. Ook Ellie stort zich teveel op haar werk. Haar relatie met haar zoon Tom (gespeeld door Adam Wilson) en de relatie met haar vader komt onder druk te staan. Daarnaast vindt zij het ook lastig om te dealen met haar ex-man, die is vrijgesproken voor een moord.

Door alle huidige gebeurtenissen komt het Broadchurch weer op zijn kop te staan. Iedereen lijkt ineens weer verdacht. Iedereen vertoont ineens vreemd gedrag. Op die manier worden Alec en Ellie op een verkeerd spoor gezet. Maar zullen zij de dader weer weten te vinden? Het wordt een spannende zoektocht naar de dader.

Het nieuwe seizoen van Broadchurch zal bestaan uit acht afleveringen. Vanaf 5 mei zal naast het nieuwe seizoen, ook de eerste twee seizoenen te zien zijn op Videoland. Hierdoor kan de kijker het geheugen van deze misdaadserie weer even opfrissen.

Broadchurch is vanaf 14 mei weer wekelijks te zien op de zondagavond van RTL 4.

Bekijk Broadchurch terug via TVblik.

Lees ook: 'TV-blog: Tweede seizoen Broadchurch'