De Wereld Draait Door vrijwel zeker naar Nederland 1

De Wereld Draait Door vrijwel zeker naar Nederland 1

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Matthijs van Nieuwkerk verhuist met De Wereld Draait Door (DWDD) naar Nederland 1. Dat heeft het NRC Handelsblad maandag gemeld. Het praatprogramma wordt op Nederland 3 mogelijk vervangen door programma's van BNN. De betrokken omroepen en koepelorganisatie NPO konden het bericht bevestigen noch ontkennen.

Geruchten over de verhuizing van DWDD naar het tijdvak voor het achtuurjournaal van de NOS doen al langer de ronde. Bekend is dat de VARA-talkshow tot ontevredenheid van presentator Van Nieuwkerk regelmatig wordt ingekort voor uitzendingen van Europees voetbal.

Wat de toekomst biedt voor Lingo, het spelprogramma van de TROS dat nu voor het achtuurjournaal op Nederland 1 geprogrammeerd staat, is onduidelijk. BNN gaat volgens NRC Handelsblad mogelijk een dagelijkse dramaserie en een magazine voor jongeren maken.

De programmering van de publieke omroepen wordt de komende tijd omgegooid. Dat is een gevolg van de bezuinigingen van in totaal driehonderd miljoen euro op het mediabudget.

De besluiten over de programmering moeten in juni definitief worden, liet een woordvoerder van koepelorganisatie NPO eerder weten. Tot die tijd wil de NPO geen uitspraken doen over hoe de publieke netten worden ingevuld.