Zeker 1,1 miljoen kijkers voor Beste zangers

Zeker 1,1 miljoen kijkers voor Beste zangers

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Zaterdagavond ging het tiende seizoen van Beste zangers van start. In totaal reisden zeven artiesten; Maan, Brace, Anita Meyer, Tania Kross, Kenny B, Dennie Christian en Tommie Christiaan af naar Ibiza. In deze eerste aflevering stond zangeres Maan centraal. Zij wist vorig jaar The Voice of Holland te winnen. De andere zangers brachten een lied speciaal voor Maan.

Zangeres Tania zong het nummer The Power Of Love. Dit had veel te betekenen voor Maan zelf. Met dit nummer wist zij er voor te zorgen dat de stoelen van The Voice zich voor haar omdraaiden. Nadat alle zangers een lied gezongen hadden moest Maan een winnaar kiezen. Zeker 1.175.000 kijkers zagen uiteindelijk hoe Tania de eerste aflevering op haar naam wist te zetten. 

Dankzij de 1.175.000 kijkers voor de eerste aflevering, staan de Beste zangers op de tweede plek. Het marktaandeel voor AVROTROS kwam uit op 23,0 %. Alleen het NOS Journaal van 20.00 uur wist meer kijkers te bereiken. In totaal keken er namelijk 1.748.000 mensen naar het Journaal van de NOS.

Nadat de Beste zangers klaar waren zond NPO 1 Kleine Lettertjes uit. Presentator Jörgen Raymann mocht deze nieuwe quiz presenteren. Thomas van Luyn en Pieter Derks vormden de vaste teamcaptains. In de eerste aflevering kregen zij hulp van Anita Witzier en Irene Moors. Rond 21.10 uur schakelden er 842.000 mensen in voor deze nieuwe quiz. Hierdoor staat Kleine Lettertjes op plek acht in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor de KRO-NCRV komt uit op 15,8 %.

Niet alleen Kleine Lettertjes was nieuw op NPO 1. Ook daarna zond de publieke zender een nieuw programma uit. In Stadsmormels werd een blik geworpen om dieren die in de stad voorkomen. De vos stond in de eerste aflevering dan ook centraal. Deze eerste aflevering werd bekeken door 664.000 kijkers. Daarmee valt Stadsmormels net buiten de top tien en eindigt op plek twaalf in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor de VARA komt uit op 12.8 %.

Bij RTL 4 kwam alleen Wie ben ik? boven het miljoen uit. Om 21.30 uur keken er namelijk 1.050.000 mensen naar het spelletjesprogramma van Wendy van Dijk. Twee weken geleden keken er nog 1.156.000 mensen naar Wie ben ik? Met de huidige kijkcijfers staat Wie ben ik? op de vierde plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 4 komt uit op 19,8 %.

Daarvoor waren Tijl Beckand en Chantal Janzen te zien. Zij speelden weer een spelletje in De jongens tegen de meisjes. Onder andere Soy Kroon en Holly Mae Brood waren zaterdagavond te zien. In totaal keken er 931.000 mensen naar dit spelletjesprogramma. Twee weken geleden zakten de kijkcijfers terug naar 896.000. Met de kijkcijfers van zaterdagavond staan Tijl en Chantal op plek zes in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 4 komt uit op 18,3 %.

SBS6 zond weer eens een film uit. Journey 2 The Misterious Island werd bekeken door 458.000 mensen. In deze film uit 2012 spelen Josh Hutcherson, Michael Caine en Vanesse Hudgens een hoofdrol. Met de 458.000 kijkers staat deze film op plek 19 in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor SBS6 komt uit op 8,7 %.

Naast het NOS Journaal, Beste zangers en Wie ben ik? wist nog één ander programma een miljoenenpubliek te bereiken. Dat was het consumentenprogramma van de VARA, Kassa. In totaal keken er weer 1.070.000 mensen naar de Kassa van de VARA. Hierin werd een advertentie van een fietsenzaak eens onder de loep genomen. Met de kijkcijfers van zaterdagavond staat Kassa op de derde plek in het kijkcijferoverzicht. De VARA ziet een marktaandeel binnen komen van 27,0 %.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert. 

Bekijk Beste zangers terug via TVblik. 

Afbeelding: AVROTROS