Zeker één miljoen kijkers voor slot van Beste zangers

Zeker één miljoen kijkers voor slot van Beste zangers

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Zaterdagavond was de laatste aflevering van Beste zangers te zien. In de achtste aflevering stonden alle zangers weer centraal. Het werd een speciale duetten aflevering. Dat is in de afgelopen tien seizoenen nog niet eerder voorgekomen. Zo zongen Tommie Christiaan en Tania Kross de klassieker; The Time Of My Life. Dit duet smaakte naar meer. Later zongen Tommie en Tania nog het nummer Barcelona.

De andere zangers werden compleet omver geblazen door dit duet. In totaal zagen dan ook 1.113.000 mensen onder andere dit duet. Hiermee scoort de duettenaflevering net zoveel kijkers als de afgelopen weken. Bijna iedere week wist Beste zangers een miljoenenpubliek te bereiken. Een week eerder keken er bijvoorbeeld 1.239.000 mensen. 

Zanger Brace zong het nummer Wereld zonder jou samen met Maan. Ook Kenny B zong een duet met Maan. Hij koos ervoor om het nummer Don't Look Back te zingen. Dennie Christiaan wilde dolgraag een duet zingen met Anita Meyer. Hij zong het nummer Island In The Steam. Anita wilde ook een duet zingen met Brace. Samen met hem zong Anita het nummer As.

De avond werd afgesloten door een duet van Brace. Hij wist iedereen zover te krijgen om het nummer That's What Friends Are For te zingen. Hiermee kwam deze speciale aflevering van Beste zangers ten einde. Met de huidige kijkcijfers staan de Beste zangers op plek twee in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor AVROTROS komt daarbij uit op 24,5 %.

Maar de kijker hoeft dit muziekprogramma nog niet te missen. Volgende week zaterdagavond is er een speciale aflevering te zien. Dan komen de hoogtepunten uit tien jaar Beste zangers aanbod. 

RTL 4 zond weer een avond vol herhalingen uit. Zo kon de kijker rond 20.00 uur kijken naar Ik hou van Holland. Het spelprogramma van Linda de Mol wist 657.000 kijkers te bereiken. Daarna keker er 787.000 kijkers naar een herhaling van Het zijn net mensen, de dierenquiz van Humberto Tan. Chantal Janzen wist met het Collectief geheugen nog 427.000 mensen te bereiken. Alle drie RTL programma's staan op de plekken zes, tien en zeventien in het kijkcijferoverzicht. Met deze kijkcijfers ziet RTL 4 marktaandelen binnen komen van 15,1 % 17,1 % en 11,2 %.

Bij SBS6 kon de kijker genieten van Shanghai Knights. Deze film komt uit het jaar 2003. In deze film spelen Jackie Chan en Owen Wilson de hoofdrollen. Rond 20.10 uur keken er dan ook 292.000 mensen naar deze film. Daarmee staat deze film op plek 21 in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor SBS6 komt uit op 6,5 %.

Rond 20.00 uur was er bij NPO 3 ook een film te zien. AVROTROS zond de film Toscaanse Bruiloft uit. Deze film van Johan Nijenhuis komt uit 2014. In deze film zijn onder andere Jan Kooijman, Lieke van Lexmond en Sophie van Oers te zien. Deze film kon rekenen op 269.000 kijkers. Het marktaandeel voor AVROTROS kwam daardoor uit op 6,1 %.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Bekijk Beste Zangers op TVblik.nl/beste-zangers