Armin van Buuren was bewust niet goed te horen

Armin van Buuren was bewust niet goed te horen

Geschreven door Pieter Jongsma

Het concert dat Armin van Buuren gaf voor Willem-Alexander was bewust niet goed te horen voor tv-kijkers. De dj trad dinsdag in het kader van de inhuldiging van de koning op de kop van het Java-eiland op met het Concertgebouworkest. Op de beeldbuis kwam de show niet echt uit de verf.

"In de tv-wagen is het een keuze geweest om de set van Van Buuren minder prominent te laten horen", zegt Rob van der Meijs van geluidsbedrijf Da Capo, dat betrokken was bij het geluid van het concert, tegen de Volkskrant. "Het ging op dat moment om de koning en om de reactie van het publiek, niet om Armin van Buuren."

Bovendien bestond van Buurens set vooral uit lage tonen. "Televisietoestellen kunnen deze lage tonen niet goed laten horen", voegt Van der Meijs toe. Het management van Van Buuren laat de kwestie 'gewoon rusten '. "We zijn nog steeds heel blij met het concert", aldus een woordvoerder tegen Novum Nieuws.

Het optreden werd wel memorabel. Willem-Alexander en Máxima klommen spontaan bij Van Buuren op het podium tijdens de show, die deel uitmaakte van de Koningsvaart.