Filemon trekt zich terug voor gevecht tegen Ajouad

Filemon trekt zich terug voor gevecht tegen Ajouad

Geschreven door Daniël Schalk

Filemon Wesselink gooit de handdoek in de ring en blaast het aangekondigde kickboksgevecht tegen Ajouad El Miloudi voor het programma Filemon Slaat Door af. Het BNN-gezicht zit er fysiek en mentaal doorheen door aanhoudende blessures en angst voor het gevecht tegen zijn collega.

Filemon Slaat Door zou uit vijf aflevering bestaan, maar eindigt nu al na de vierde aflevering. In de laatste aflevering is te zien hoe Wesselink het slechte nieuws aan Ajouad vertelt en hoe hij de confrontatie aan gaat met zijn trainer Remy Bonjasky, die hem onder zijn hoede heeft genomen.

“Een half jaar lang heb ik keihard getraind om in de ring een kickbokswedstrijd te vechten. In het begin ging het trainen goed totdat ik begon te sparren. Vanaf toen kreeg ik blessure op blessure; vijf keer gekneusde ribben, een oor dat weken dicht zat en ik heb minstens een maand mank gelopen”, zegt Filemon.

De BNN-presentator heeft zijn grens nu bereikt. “Vaak ben ik voor tv-programma’s ver gegaan. Ik heb de grenzen opgezocht en heb die meerdere keren verlegd. Deze keer ben ik echt tegen mijn fysieke en mentale grens opgelopen, met het gevolg dat ik nu echt naar mijn lichaam en geest moet luisteren.”

Filemon werd in het NPO 3-programma Filemon Slaat Door klaargestoomd voor een gevecht op een groot kickboksgala. Hij werd daartoe klaargestoomd door drievoudig wereldkampioen Remy 'The Flying Gentleman' Bonjasky. In de tweede aflevering werd zijn tegenstander aan hem voorgesteld: Ajouad El Miloudi.

De slotaflevering van Filemon Slaat Door is zondag, 28 mei, om 22:00 uur te zien op NPO 3.

Foto: BNNVARA / Nebras Alkisaei