Showbizznetwork weekoverzicht - week 2 - 2016

Showbizznetwork weekoverzicht - week 2 - 2016

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

In de tweede week van 2016 werd bekend dat David Bowie op zondag 10 januari is overleden aan de gevolgen van kanker, SBS6 per direct de stekker uit de weinig bekeken Amerikaanse serie Zoo trekt en dat presentator Maxim Hartman aan de slag gaat als interviewer voor de NOS.

Ook GTST-acteur Bartho Braat, presentator Kees Tol en onderzoeksjournalist Kees van der Spek en televisiemaker en presentator Danny Ghosen waren in de tweede week van 2016 in het nieuws. Lees dit en nog veel meer in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 2 van 2016.

Maandag

David Bowie is zondag, 10 januari, op 69-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker, dat heeft zijn woordvoerder maandagochtend bekendgemaakt. De dood van de Britse zanger en acteur kwam erg onverwachts. 8 januari vierde Bowie zijn 69ste verjaardag met een nieuw album, Blackstar. Bowie, die eigenlijk David Robert Jones heet, werd geboren op 8 januari 1947 geboren in Londen.

Acteur Bartho Braat verlaat na ruim 25 jaar definitief de RTL4-serie Goede Tijden, Slechte Tijden. Braat was maandagavond samen met Wilbert Gieske, zijn broer in de RTL4-serie, te gast in RTL Late Night om te praten over zijn vertrek. De acteur vindt het tijd voor iets nieuws, nu hij afgelopen zomer 65 jaar is geworden. Bartho is nog zeker tot 21 januari te zien als Jef Alberts in de populaire serie.

Dinsdag

Film1 stopt met het uitzenden van de Oscaruitreiking, dat heeft de digitale tv-zender afgelopen dinsdag bekendgemaakt. Film1 zond de uitreiking van de belangrijkste filmprijs in de Verenigde Staten negen jaar lang uit in Nederland. Film1 komt maandagavond, een halve dag na de Oscaruitreiking, wel met een samenvatting van de 88ste Oscaruitreiking op 28 februari 2016

Woensdag

Presentator Kees Tol en onderzoeksjournalist Kees van der Spek presenteren op woensdag 23 maart het eenmalige programma De Uitdaging, een legendarische programma met Angela Groothuizen uit de jaren ’90. Kees en Kees gaan op SBS6 de uitdaging aan voor het Liliane Fonds. In De Uitdaging vragen beide mannen op eigen wijze aandacht voor de hachelijke situatie van albino’s in Tanzania.

SBS6 trekt per direct de stekker uit de Amerikaanse serie Zoo, dat heeft de familiezender woensdag laten weten. Het programma trok nog geen 400.000 kijkers en dat is voor SBS niet voldoende. SBS6 begint aankomende maandag aan het derde seizoen van de succesvolle gevangenisserie Celblok H met Isa Hoes en Eva van de Wijdeven. Celblok H zou eigenlijk pas later dit voorjaar van start gaan.

Maxim Hartman gaat aan de slag voor de NOS. De NOS grijpt de hervatting van de Eredivisie aan om hun vrijdagavondprogramma over de voetbalcompetitie op de schop te nemen. Hartman zal voortaan voetballers interviewen en commentator Jeroen Elshoff en voetballer Daniël de Ridder zullen voortaan de wedstrijden analyseren. Ook verhuist het programma van NPO 2 naar NPO 1.

Donderdag

Danny Ghosen vertrekt bij de EO en gaat aan de slag voor de NTR. Ghosen gaat vanaf dit voorjaar met productiehuis CCCP, bekend van programma’s als Streetlab, Rambam en Draadstaal, meerdere programma’s maken voor de NTR. De televisiemaker maakte in oktober 2014 de overstap van PowNed naar de EO. Bij de EO werd hij verslaggever van het NPO 3-programma 3Onderzoekt.

Vrijdag

De Telegraaf Media Groep (TMG) neemt een belang van 15 procent in het aandeel dat Talpa in SBS houdt, dat maakte De Telegraaf vrijdag bekend. Mediabedrijven TMG en Talpa bundelen hun krachten en gaan samenwerken op het gebied van TV, radio en OTT (digitale televisie). TMG en Talpa zullen ook hun radiozenders Sky Radio en Veronica en Radio 538 en SLAM! bij elkaar onderbrengen.

Ruud Feltkamp keert 21 januari weer terug in Goede Tijden, Slechte Tijden, dat heeft de acteur vrijdagavond bekendgemaakt in RTL Boulevard. Negen maanden geleden verliet soapkarakter Noud Meerdijk, omdat Ruud zich wou focussen op zijn werk als DJ. Noud zijn oma Laura (Jette van der Meij) zal blij zijn met Noud zijn terugkeer, nu haar vriend Jef (Bartho Braat) Meerdijk gaat verlaten.

Zaterdag

BNN komt na het succes van De Nationale IQ Test met twee nieuwe Nationale Testen, De Nationale BN'er Test en De I Love The 90’s Test. Lex Uiting en Evi Hanssen testen de kennis over BN’ers en Filemon Wesselink en Geraldine Kemper testen de kennis over de jaren negentig. De VARA komt ook met een eigen test, de Bureau Sport Test. Hierin wordt de kennis over de sportgeschiedenis getest.

Op woensdag 2 maart 2016 is het precies twee jaar geleden dat de eerste editie van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ op Showbizznetwork.nl verscheen. Ook is het dit jaar de derde jaargang van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’, dat na 2014 en 2015 nu ook in 2016 verschijnt. Wij vieren dit door elke week terug te blikken op het weekoverzicht van een jaar geleden.

In de tweede week van 2015 kwam het eerste ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van dat jaar. Het weekoverzicht opende met de kijkcijferstrijd op zondag die was gewonnen door Boer Zoekt Vrouw. Ook het nieuws dat Rob van Someren 12 januari 2015 terug zou keren op de radio, de Musical Awards en het vertrek van Remko van Westerloo als SBS-baas zaten toen in het weekoverzicht.

Dit was het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 2 van 2016. Komende week begint vroegtijdig het derde seizoen van Celblok H, gaat het nieuwe RTL5-dansprogramma Battle On The Dancefloor met presentator Dennis Weening van start en neemt Bartho Braat afscheid in Goede Tijden, Slechte Tijden. En het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ is er zondag 24 januari weer!