Dionne Stax maakt nu ook uitstapje naar NTR

Dionne Stax maakt nu ook uitstapje naar NTR

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Nieuwslezer Dionne Stax maakt na Omroep MAX nu ook een uitstapje naar de NTR. De NOS-presentatrice maakt voor de omroep een vijfdelig programma over Diana Spencer, de eerste echtgenote van de Britse kroonprins Charles en de moeder van de prinsen William en Harry.

Op 31 augustus 1997 overleed de in die tijd beroemdste vrouw ter wereld. Een meisje van twaalf keek toen, inmiddels twintig jaar geleden, verbaasd en gefascineerd naar de beelden op televisie van rouwende massa's en bloemenzeeën. Dat was Dionne, nu presentatrice van het NOS Journaal.

De fascinatie voor ‘Lady Di’ is bij Dionne altijd gebleven en daarom gaat ze nu op zoek naar antwoorden op vragen als wat haar tot een bijzondere vrouw maakte en hoe het kon dat de ‘stijve’ Engelsen zo emotioneel reageerden op haar plotselinge dood. Ook onderzoekt ze het ‘Diana-effect’.

Eerder maakte Stax al drie keer een uitstapje naar Omroep MAX. Voor de ouderenomroep van de NPO presenteerde het NOS-gezicht het eenmalige slaapprogramma Heel Nederland Slaapt, de eenmalige thema uitzending Eerste Hulp bij Ongevallen en het NPO 1-programma Van onschatbare waarde.

Lady Di & Dionne is vanaf dinsdag 1 augustus, om 21:10 uur, te zien op NPO 2.
Bekijk Lady Di & Dionne op TVblik.nl/lady-di-dionne

Foto: NOS / Stefan Heijdendael