Dionne Stax maakt overstap naar AVROTROS

Dionne Stax maakt overstap naar AVROTROS

Geschreven door Daniël Schalk

Dionne Stax maakt de overstap van de NOS naar AVROTROS. De nieuwslezeres gaat vanaf 1 januari 2020 samen met Toine van Peperstraten een dagelijks radioprogramma presenteren op NPO Radio 1. Ook zal Dionne meerdere tv-programma’s gaan presenteren, te beginnen met DNA Onbekend.

Het NOS-gezicht vertrekt na 12 jaar bij de nieuwsomroep. “Ik kijk terug op vele mooie en bijzondere momenten en ben de NOS erg dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen. Tegelijkertijd voel ik dat ik klaar ben voor een nieuwe stap”, zegt Stax over haar overstap naar fusieomroep AVROTROS.

De afgelopen jaren maakte Dionne al regelmatig uitstapjes naar andere omroepen, zodat zij meer kon doen dan het NOS Journaal. “Door het brede aanbod van de programma’s van AVROTROS kan ik nog meer van mezelf laten zien. Naast DNA Onbekend zijn er andere nieuwe tv-programma's in ontwikkeling.”

Sportjournalist Toine van Peperstraten is ook erg blij met zijn nieuwe radioklus. “Ik ben zo gek op radio maken dat ik niet lang hoefde na te denken toen de kans werd aangeboden”, zegt hij. “We gaan de komende maanden hard met elkaar aan de slag om dit middagprogramma verder te ontwikkelen.”

De nieuwe radioshow is vanaf 2020 doordeweeks van 14:00 tot 16:00 uur te horen.

Foto: AVROTROS / Fotografie Petra