Femke de Veer per 1 april benoemd tot Manager zendercommunicatie bij RTL

Femke de Veer per 1 april benoemd tot Manager zendercommunicatie bij RTL

Geschreven door Pieter Jongsma

Femke de Veer (35), op dit moment werkzaam als PR Directeur en woordvoerder van Joop van den Ende Theaterproducties, treedt per 1 april aanstaande aan als Manager Zendercommunicatie bij RTL Nederland. In deze nieuwe functie zal zij eindverantwoordelijk zijn voor de overkoepelende zendercommunicatie van RTL 4, RTL 5, RTL 7 en RTL 8.

Onder haar taken valt onder andere de uitrol van een overkoepelende communicatiestrategie voor de zenders en de samenvoeging van de twee aparte zendercommunicatieteams. Waar de zendercommunicatieteams voorheen direct rapporteerden aan de afzonderlijke programmadirecteurs, zal De Veer rapporteren aan COO Sven Sauvé.

Sven Sauvé, COO RTL Nederland, licht toe: “Ik heb vaak het genoegen gehad met Femke de Veer samen te werken in gezamenlijke projecten met Joop van den Ende Theaterproducties. In de loop van de jaren heb ik haar leren kennen als een daadkrachtige manager en een allround communicatie professional. Ze is zeer ervaren in het breed in de markt zetten van merken en hoe deze door te vertalen naar alle platformen. We zijn ervan overtuigd dat zij de juiste persoon is om een goede overkoepelende communicatiestrategie neer te zetten voor onze zenders en programma's.”

Femke de Veer over haar aanstelling: “Het is uitdagend om met veertien jaar ervaring bij Joop van den Ende Theaterproducties nu de overstap richting commerciële televisie te maken naar marktleider RTL. Ik kijk er enorm naar uit om mijn visie verder te verbreden en samen met het zendercommunicatieteam een bijdrage te leveren aan het verstevigen en verder uitbouwen van de communicatie rondom de zenders van RTL Nederland.”

Bekijk RTL 4 op TVblik.nl/gemist/rtl4