NPO trekt stekker uit Erica op Reis

NPO trekt stekker uit Erica op Reis

Geschreven door Daniël Schalk

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft besloten te stoppen met het reisprogramma Erica op Reis. In november komen er nog twee nieuwe afleveringen van het populaire Omroep MAX-programma, maar daarna valt definitief het doek voor het programma van Erica Terpstra.

De presentatrice betreurt het einde van het programma. “Jammer ja. Deze week beslissen we waar we nog naartoe gaan en dan is het klaar. Na zes seizoenen houdt het dus op voor mij en natuurlijk vind ik dat heel spijtig”, zegt de oud-zwemster en voormalig staatssecretaris in De Telegraaf.

Volgens Terpstra moet haar MAX-programma van de bazen van de Publieke Omroep plaatsmaken voor nieuwe programmatitels. “De reden dat het stopt moet je zoeken in de hogere politiek van de zendercoördinatoren. Daar vindt men het tijd worden voor andere titels”, vertelt ze vandaag.

Erica zegt niet stil te gaan zitten na het einde van Erica op Reis. Het is niet bekend of Terpstra een ander programma gaat maken voor Omroep MAX of voor een andere omroep. Naast haar eigen programma was Erica in 2012 en 2013 ook bij Omroep MAX te zien als panellid bij Wie van de Drie.

Bekijk Erica op Reis op TVblik.nl/erica-op-reis

Foto: Omroep MAX