Publieke Omroep trekt stekker uit NPO Radio 6

Publieke Omroep trekt stekker uit NPO Radio 6

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De Nederlandse Publieke Omroep trekt de stekker uit NPO Radio 6, de radiozender van de NPO met Soul & Jazz muziek. De NPO heeft het voornemen om per 1 januari 2016 te stoppen met NPO Radio 6. Dat heeft de Publieke Omroep in een verklaring laten weten.

“Het voorgenomen besluit is onderdeel van de  toekomststrategie waarbij mede onder invloed van de bezuinigingen en toegenomen concurrentie in het aanbod nog scherper gekeken moet worden naar doelmatigheid van de aanbodkanalen”, aldus de NPO.

De Publieke Omroep vind dat NPO Radio 6 te weinig groeit. “Het bereik van NPO Radio 6 blijft vrij stabiel tussen rond 0.3 luistertijdaandeel, de zender bereikt wekelijks tussen de 150.000 en 200.000 luisteraars, en ontwikkelt zich niet duidelijk door. Het behaalt daarmee niet de impact die de investering in een landelijke publieke zender ook in de toekomst rechtvaardigt.”

NPO Radio 6 gaat misschien door als digitaal Soul & Jazz-kanaal. “Dit voornemen kan niet anders dan een teleurstelling zijn voor iedereen die zo hard en vol passie werkt aan de programma’s van NPO Radio 6. Het is ook een teleurstelling voor de trouwe luisteraars van NPO Radio 6. De Raad van Bestuur is op dit moment in gesprek met de omroepen over de intentie die ze met Radio 6 heeft. Mogelijk gaat het verder als digitaal Soul & Jazz-kanaal bij één van de andere hoofdzenders.”

De radiozender laat zelf weten: “Alle DJ's, producers, redacteuren, muzieksamenstellers die bij NPO Radio 6 werken hebben dat afgelopen periode en nog steeds met hart en ziel gedaan. Voor ons allen is dit een enorme teleurstelling. De komende tijd gaat NPO met de omroepen de plannen voor Radio 6 verder bespreken en zorgvuldig kijken hoe zoveel mogelijk medewerkers een andere passende plek binnen de publieke omroep kunnen krijgen.”

Bekijk het programma Soul & Jazz van NPO Radio 6 op TVblik.nl/soul-jazz