De Wereld Draait Door krijgt nieuw decor

De Wereld Draait Door krijgt nieuw decor

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De NPO 1-talkshow De Wereld Draait Door krijgt een bescheiden metamorfose. De talkshow van Matthijs van Nieuwkerk heeft na de zomer een nieuw decor, dat zegt tv-directeur Frans Klein van de NPO vandaag tegen het Algemeen Dagblad. Het decor wordt meegefinancierd door de NPO.

De Publieke Omroep heeft besloten om het nieuwe decor samen met de VARA te financieren. “De VARA heeft gevraagd of wij meefinancieren. Dat doen we, omdat dit een natuurlijk een belangrijk vlaggenschip voor de zender is”, zegt Klein. Details over het nieuwe decor is nog niet bekend.

Het programma van Van Nieuwkerk introduceert na de zomer ook enkele nieuwe rubrieken. “Maar dat doen we vaker bij een nieuw seizoen”, vervolgt de tv-directeur. Klein wil benadrukken dat De Wereld Draait Door niet op de schop gaat. “Het wordt geen grootscheepse verandering”, zegt hij in de krant.

Het AD vraagt zich daarnaast af hoelang Van Nieuwkerk in het nieuwe decor te zien zal zijn. De VARA-presentator moet straks vier ton inleveren. Het aantal grootverdieners bij de NPO dat boven de 181.000 euro per jaar verdient moet namelijk terug naar nul. Matthijs verdient nu nog 580.000 euro per jaar.

Bekijk De Wereld Draait Door op TVblik.nl/dwdd

Foto: Bob Bronshoff / VARA