De Wereld Draait Door krijgt geen nieuwe presentator
Bron: BNNVARA

De Wereld Draait Door krijgt geen nieuwe presentator

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De Wereld Draait Door keert niet terug met een nieuwe presentator. Nu Matthijs van Nieuwkerk zijn vertrek heeft aangekondigd bij het programma komt er geen opvolger. Dat laat een woordvoerder van BNNVARA weten. 

"DWDD gaat niet verder met een andere presentator, het programma stopt.", laat een woordvoerder aan Showbizznetwork.nl weten. "BNNVARA kon zeggen, je naam staat niet in de titel dus we gaan er vrolijk mee door. Ze zeiden: Zonder jou geen DWDD.", zo laat Van Nieuwkerk vandaag weten in het AD. BNNVARA heeft nu de ambitie om een nieuw vooravond programma te gaan ontwikkelen voor NPO 1. 

Eerder vandaag maakte Matthijs van Nieuwkerk bekend na 15 jaar te stoppen met De Wereld Draait Door, wel blijft hij bij BNNVARA. Hij heeft bij de omroep een nieuw drie jarig contract getekend. Matthijs van Nieuwkerk: "DWDD was een weergaloos avontuur, waarin ik veel dromen heb zien uitkomen. We hebben in die dagelijkse driekwartier televisie veel bedacht, veel gedurfd, veel voor mekaar gebokst. Nu wil ik het roer nog een keer omgooien. Ik hijs de zeilen.", laat Matthijs weten.

Volgens Matthijs had prima een andere presentator het programma kunnen voortzetten. “Natuurlijk, alleen mag diegene er nu ook een nieuwe programma bij bedenken. Dat is nog veel eervoller. Wij zijn bovendien genoeg gekopieerd, het wordt tijd voor een sprankelend nieuw uitzicht. Talent genoeg.”, zo laat Matthijs weten in een interview met het AD.