Andries Knevel terug naar jaren zestig in nieuwe EO-serie

Andries Knevel terug naar jaren zestig in nieuwe EO-serie

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Andries Knevel gaat in de nieuwe vijfdelige EO-serie Toen was geloof heel gewoon met de kijker terug naar de jaren zestig. De tijd van de Koude Oorlog, de intrede van kleurentelevisie, de eerste maanlanding en bovenal: de tijd waarin geloof nog heel gewoon was. Tweederde van de Nederlanders bezocht een kerk, terwijl dit anno 2017 gedaald is naar 25% van de Nederlandse bevolking.

Is het geloof ten prooi gevallen aan de vrijgevochten jaren zeventig en welke invloed hadden de roerige jaren tachtig, toen kerk en dogma’s steeds meer onder vuur kwamen te liggen?

In de eerste aflevering van Toen was geloof heel gewoon gaat de EO-coryfee onder andere in gesprek met Freek de Jonge. Hoe kijkt hij, als zoon van een dominee, naar de ontwikkeling van het geloof in Nederland? Ook gaat Knevel in gesprek met zijn eigen dochter Marije. Hoe ging het vroeger bij hen thuis?

Het programma Toen was geloof heel gewoon is gemaakt in het kader van het 50-jarig bestaan van de EO. De omroep werd in 1967 opgericht en vertelt al vijftig jaar verhalen waarin geloof, hoop en liefde centraal staan.

Toen was geloof heel gewoon vanaf zaterdag 29 juli, 19.45 uur, NPO 2

Bekijk Toen was geloof heel gewoon op TVblik.nl/toen-was-geloof-heel-gewoon

Foto: EO