Peter R. de Vries en Andries Knevel in tv-uitzending over vrijheid

Peter R. de Vries en Andries Knevel in tv-uitzending over vrijheid

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Tijdens de gezamenlijke tv-uitzending over vrijheid van de publieke omroepen ‘Jouw vrijheid, mijn vrijheid’ zijn donderdagavond onder andere Peter R. de Vries en Andries Knevel te gast. In de tv-uitzending, gepresenteerd door Eva Jinek en Art Rooijakkers, wordt er gesproken over vrijheid.

Het programma is opgebouwd uit drie thema’s: ‘Is Nederland veranderd de afgelopen twee weken?’, ‘Wat is er veranderd?’ en ‘Hoe gaan we nu verder?’.

Per thema komen mensen in de studio aan het woord. Naast Peter R. de Vries en Andries Knevel zijn Thierry Baudet, Maurits Berger, Farid Azarkan, Ajouad El Miloudi en rapper Appa te gast. Gedurende de uitzending wordt er live geschakeld met burgemeester Aboutaleb en wordt er geschakeld met correspondenten in Europa.

Documentairemaker Frans Bromet maakt ‘een verslag van gevoelens’ in het land. Verder zijn er bijdragen van Angela Groothuizen, Robert Vuijsje, Jürgen Rayman, Fidan Ekiz en vele anderen. Dolf Jansen en Roue Verveer verzorgen in de tv-uitzending een column. Het Opiniepanel van tv-programma EenVandaag heeft een centrale rol in het programma donderdagavond. Mensen kunnen via de website van het Opiniepanel van EenVandaag stemmen.

Naast de tv-uitzending staat radiozender NPO Radio 1 de hele dag in het teken van het thema vrijheid. Lerares Trudy Coenen trapt donderdag om 9:00 uur het programma ‘Jouw vrijheid, mijn vrijheid’ af op NPO Radio 1. Coenen is één van de zeven gasthoofdredacteuren van NPO Radio 1 die dag. Tussen 9:00 uur en 16:30 uur wordt het programma samengesteld door verschillende gasthoofdredacteuren.

De gasthoofdredacteuren zijn naast Trudy Coenen de joods-christelijke pastor Ben Kok, PVDA-gemeenteraadslid Peggy Wijntuin, student Journalistiek Fatima Warsame, socioloog Sahil Achahboun, ondernemer Hennie van der Most en vrouwenrechtenadvocaat Shirin Musa.

Rob Oudkerk en Naeeda Aurangzeb staan met de ‘Jouw vrijheid, mijn vrijheid’-bus ergens op straat en praten daar met mensen over vrijheid. Schrijver en muzikant Massih Hutak is te gast met elk uur poëtisch commentaar op alles wat hij ziet en hoort die dag. Verder nemen Sjirk Kuijper, hoofdredacteur Nederlands Dagblad, en Pieter Klok, adjunct hoofdredacteur Volkskrant, het Mediaforum onder hun hoede.

Vanaf 16:30 uur is op NPO Radio 1 het reguliere programma NOS Radio 1 Journaal te horen. Om 21:35 uur begint ‘Jouw vrijheid, mijn vrijheid’ op NPO 1. Het programma wordt herhaald in de nacht van donderdag op vrijdag om 00:45 uur op NPO 1 en op vrijdagmiddag 23 januari op NPO 2 om 13:20 uur. Floortje Naar Het Einde van de Wereld en Nederland Waterland schuiven één week op. De talkshow Jinek vervalt door de gezamenlijke tv-uitzending over vrijheid.

Het late NOS Journaal is vroeger dan gewoonlijk en sluit om ongeveer 23:15 uur aan op het gezamenlijke programma van de publieke omroepen. Na het NOS Journaal is om 23:35 uur KRO Detective: Taggart te zien op NPO 1.

Bekijk de programma's van NPO 1 op TVblik.nl/gemist/npo1