Angela Groothuizen volgt mensen tijdens emotionele weg naar rechtbank

Angela Groothuizen volgt mensen tijdens emotionele weg naar rechtbank

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Angela Groothuizen gaat voor RTL4 het nieuwe programma Spreekrecht presenteren. Dat heeft RTL laten weten. In het nieuwe programma helpt Groothuizen mensen die de pijnlijke confrontatie aangaan met verdachte(n) en hun hart luchten tijdens dit belangrijke moment in hun leven.

Angela hoort onder andere het aangrijpende verhaal aan van de 16-jarige Rik. Hij werd van zijn twaalfde tot zijn veertiende seksueel misbruikt door twee goede vrienden van de familie. 

Voor Rik is het spreekrecht dé manier om het stilzwijgen te doorbreken na twee jaar misbruik. Hij richt zich tijdens zijn indringende slachtofferverklaring rechtstreeks tot de verdachten. ‘Voor mij zijn jullie geen verdachten maar daders, ontzettend laffe daders’. Rik zijn vader spreekt ook tijdens de zitting. ‘Door te spreken op zitting, kun je het kille, feitelijke verhaal dat daar wordt neergezet, een menselijk gezicht geven’.

Angela volgt iedere stap die gezet wordt in het proces naar die ene grote belangrijke dag; de dag waarna de slachtoffers hopen het boek te sluiten en verder te kunnen met hun leven.

Bekijk Spreekrecht op TVblik.nl/spreekrecht

Spreekrecht vanaf 5 september om 21.30 uur bij RTL4.

Foto: RTL