Bram Moszkowicz wil terugkeren als advocaat

Bram Moszkowicz wil terugkeren als advocaat

Geschreven door Daniël Schalk

Bram Moszkowicz wil weer advocaat worden. De oud-advocaat overweegt het verzoek te doen om weer aan de slag te kunnen als advocaat. In 2013 werd Moszkowicz voor het leven geschrapt, maar in een interview met EenVandaag zegt hij dat hij gaat kijken of hij weer in aanmerking komt.

“Ik zal niet de eerste advocaat zijn die geschrapt is en weer wordt beëdigd. Die mogelijkheid bestaat. Of men mij dat gunt, weet ik niet. Na vijf jaar kun je een verzoek doen”, aldus de oud-advocaat. Nadat Moszkowicz werd geschrapt, was hij veel op televisie te zien als misdaaddeskundige.

In april 2015 werd Moszkowicz lijsttrekker van de politieke partij VoorNederland. Zijn politieke carrière was echter van korte duur. Na minder dan 9 maanden werd hij in januari 2016 uit de partij gezet, omdat het bestuur twijfelde aan zijn politieke toewijding. Moszkowicz zei dat hij zelf was opgestapt.

Vanwege zijn politieke carrière stopte Bram als misdaaddeskundige van RTL Boulevard. “Bram is de lijsttrekker van de politieke partij VoorNederland voor de eerstvolgende Tweede Kamerverkiezingen en dat valt niet te verrekenen als hij dan ook hier zou zitten”, zei entertainmentdeskundige Albert Verlinde in 2015.

Moszkowicz vertegenwoordigde als advocaat grote namen, zoals de in 2003 vermoorde Cor van Hout, de Surinaamse legerleider Desi Bouterse, vastgoedmagnaat Willem Endstra, crimineel Willem Holleeder en politicus Geert Wilders. Morgen begint Moszkowicz als juridisch adviseur bij Hoogervorst Strafadvocatuur.

Foto: Screenshot RTL Boulevard