Argentijnse media: ‘Vader koningin Máxima overleden’

Argentijnse media: ‘Vader koningin Máxima overleden’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Argentijnse media melden dat Jorge Zorreguieta, de vader van koningin Máxima, is overleden. Koningin Máxima bracht dit weekeinde een kort bezoek aan haar zieke vader. Afgelopen weekend zou ze op bezoek zijn geweest bij kliniek Fundaleu, waar hij behandeld wordt voor leukemie.

Zorreguieta lijdt al enkele jaren aan leukemie. Het is niet bekend hoe de gezondheidssituatie van Zorreguieta afgelopen weekend was, toen koningin Máxima hem opzocht. De gezondheid van Zorreguieta wordt in Argentinië scherp in de gaten gehouden en hij is dan ook vaak in het nieuws.

In november 2014 werd Zorreguieta in dezelfde kliniek opgenomen. Toen al werd voor zijn leven gevreesd en brachten Argentijnse media zelfs het bericht dat hij was overleden. Zorreguieta herstelde echter en was dit voorjaar zelfs in Nederland voor de viering van de 50ste verjaardag van koning Willem-Alexander.

Update 00:54: De RVD heeft bevestigd dat Jorge Zorreguieta, de vader van koningin Máxima, is overleden. De begrafenis vindt plaats in besloten kring. Lees hier meer.

Foto: RVD / Koos Breukel