BNN met nieuwe serie over seksueel misbruik

BNN met nieuwe serie over seksueel misbruik

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Geraldine Kemper gaat voor een nieuw BNN-programma op reis met vier slachtoffers van seksueel misbruik. Ze maakt met de vier meiden een reis door het verleden.

In elke aflevering maakt een slachtoffer de trip down memory lane. Deze reis is gebaseerd op een therapievorm om seksueel misbruik te verwerken. Het idee daarbij is dat je je angsten onder ogen komt, zodat je er uiteindelijk beter mee kunt omgaan. Het biedt deze vrouwen de mogelijkheid om hun eigen verhaal te vertellen en daar gaat het in dit programma om.

Er worden in Misbruikt vier gevallen van seksueel misbruik besproken waarbij sprake is van een veroordeelde dader. Geraldine Kemper begeleidt de vrouwen in hun zoektocht. Ze legt samen met hen de reis af, leidt de gesprekken met de slachtoffers, familieleden en vrienden, stelt vragen en is de slachtoffers zoveel mogelijk tot steun. Margreet Krottje, gespecialiseerd in behandeling van seksueel misbruik, zorgt voor de psychische begeleiding van de slachtoffers, zowel in als buiten beeld.

Na elke uitzending kunnen de kijkers live inschakelen op NPO3.nl/aftertalk waar twee deskundigen klaarzitten om over de uitzending door te praten, naar jouw verhaal te luisteren of vragen te beantwoorden.

Misbruikt is te zien bij BNN op NPO 3 op 5, 12, 19 en 26 september om 21.15 uur.

Foto: BNN