John en Nicolette pakken online misbruik aan

John en Nicolette pakken online misbruik aan

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

John van den Heuvel en Nicolette Kluijver presenteren het nieuwe programma online misbruik. Eerder maakten we al bekend dat Kluijver de presentatie van het programma op zich zou nemen. RTL maakte vandaag bekend dat ze wordt bijgestaan door John van den Heuvel.

Voor een nieuw RTL 5-programma, te zien in het voorjaar van 2018, komen John van den Heuvel en Nicolette Kluijver in actie om de slachtoffers te helpen en de daders te traceren. De gevolgen voor de slachtoffers zijn namelijk vaak desastreus, terwijl de daders maar zelden worden aangesproken of vervolgd voor hun daden.

Elke aflevering staan John en Nicolette iemand bij die dagelijks de ingrijpende gevolgen ondervindt van deze extreme vorm van cyberpesten. Nadat Nicolette het verhaal van het slachtoffer heeft opgetekend, gaan John en zijn team aan de slag om de dader in kaart te brengen en op te sporen. Zij worden daarin bijgestaan door een team van digitaal onderzoekers en observanten. Uiteindelijk is het doel de dader te confronteren met deze praktijken.

Ben je zelf het slachtoffer geworden van online misbruik, of ken je iemand, opgeven kan via deze link

Lees ook: 
Nicolette Kluijver presenteert nieuwe RTL5-show Online Misbruik

Foto: RTL