Spin-off Game of Thrones blijkt stunt Arjen Lubach

Spin-off Game of Thrones blijkt stunt Arjen Lubach

Geschreven door Daniël Schalk

Arjen Lubach heeft met Zondag met Lubach opnieuw een wereldwijde hit te pakken. Op internet verscheen vorige week een mysterieuze trailer van een spin-off van Game of Thrones. VICE, Digg, HUMO en The Telegraph schreven over de nieuwe spin-off, maar het blijkt allemaal een stunt.

Vandaag verscheen er een tweede video, waarin wordt onthuld dat de mysterieuze figuur met capuchon een verdwaalde Arjen Lubach is. In de video zegt hij dat hij vermoedelijk ‘terecht is gekomen in een verkeerde televisieserie’ en dat Zondag met Lubach deze week weer begint.

“In de afgelopen maanden produceerden Arjen Lubach en het Zondag met Lubach team de trailer voor de fictieve serie Westeros die zich afspeelt in de moderne tijd, en plaatsten deze vorige week op een anoniem YouTube-account. Binnen een week werd de trailer miljoenen keren bekeken op YouTube en Facebook”, laat de VPRO vandaag weten in een persbericht.

Eerder dit jaar scoorde het succesvolle NPO 3-programma Zondag met Lubach al een wereldwijde hit met de Netherlands second-video. In ‘The Netherlands welcomes Trump in his own words’ werd Nederland door het tv-programma voorgesteld aan de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump.

Bekijk hieronder de trailer die vorige week werd geplaatst:

Bekijk hieronder de onthulling:

Zondag met Lubach is vanaf zondag, 10 september, om 21:50 uur te zien op NPO 3.

Foto: VPRO