Zomergasten met Van der Laan op longlist Sonja Barend Award

Zomergasten met Van der Laan op longlist Sonja Barend Award

Geschreven door Daniël Schalk

Het interview van presentatrice Janine Abbring met de ernstig zieke burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam in Zomergasten maakt kans op de Sonja Barend Award. Er staan tien kanshebbers op de longlist van de prijs voor beste tv-interview van het afgelopen seizoen.

Eva Jinek en Jeroen Pauw staan beide twee keer op de longlist. Samen maken zij kans op de Sonja Barend Award met hun interview met Jan Roos. Ook maakt Jinek kans op de vakprijs voor haar interview met Patricia Paay en Pauw met zijn interview met Diederik Samsom in 5 jaar later.

Het interview van presentator Wilfried de Jong met koning Willem-Alexander maakt ook kans op de Sonja Barend Award. De Jong mocht de koning dit jaar interviewen vanwege zijn 50ste verjaardag. Het interview trok op de vooravond van de koning zijn verjaardag 4 miljoen kijkers op NPO 1 en RTL4.

Daarnaast staan ook Stef Biemans (interview met ‘Harry’ in Americanos), Kefah Allush (interview met Joost Prinsen in De Kist), Matthijs van Nieuwkerk (interview met Thomas Dekker), Mariëlle Tweebeeke (interview met Tunahan Kuzu), Tijs van den Brink (interview met Jeroen Pauw in Adieu God?) op de longlist.

De longlist is dit jaar samengesteld door voormalig tv-recensent Hans Beerekamp van het NRC Handelsblad, tv-recensent Maaike Bos van Trouw, mediajournalist Joep School van Het Parool en adjunct-hoofdredacteur Roy van Vilsteren van de VARAgids. Sonja Barend zal de prijs op 19 oktober uitreiken in De Wereld Draait Door.

Foto: VPRO / Merlijn Dommernik