Rag 'N' Bone Man naar AFAS Live

Rag 'N' Bone Man naar AFAS Live

Geschreven door Valérie Jonkers

De Britse zanger Rag ’n’ Bone Man geeft op dinsdag 24 april 2018 een concert in AFAS Live in Amsterdam. Hiervoor start de kaartverkoop morgen. Kaarten zijn vanaf 11.00 uur te koop via Ticketmaster.

Rory Graham, de echte naam van de zanger, komt met zijn Grande Reserve Tour naar Europa. 23 februari begint hij met touren in Lille in Frankrijk en reist langs 20 steden, waaronder naar het iconische Alexandra Palace in Londen waar hij zijn grootste show tot nu geeft.

Vorig jaar bestormde de hitsingle ''Human'' van de Britse zanger de Europese hitlijsten. In Frankrijk haalde het nummer zelfs de diamanten status,  platina in nog eens 8 andere landen, stond 5 weken lang aan de top van de European Airplay Chart en bereikte de nummer 1 positie in iTunes in 46 landen.

Het succes, die wereldwijd fenomenaal is van deze hit, volgt op jaren van optredens in kleinere zalen. Rag ’n’ Bone Man was vijftien jaar toen hij begon met rappen, hij gaf toen voor zijn eerste keer een optreden in zijn geboortestad Uckfield.

Aangemoedigd door zijn vader trad hij op zijn negentiende op tijdens blues-avonden in de lokale pub. Hij was zeer geliefd door blues en rap dat hij in aanmerking kwam bij  The Rum Committee en daarbij aansloot. Zijn trouwe fanbase bouwde hij al vroeg in zijn carrière op met het uitbrengen van verschillende EP’s als Bluestown, Wolves en Disfigured.

In de kortere tijden is de carrière van Rory in een stroomversnelling geraakt. Zo won hij 2 BRIT Awards, wat hem de eerste BRITs Critics’ Choice Award winnaar maakt die ook nog eens de award van Best British Breakthrough Act in hetzelfde jaar in de wacht sleepte. Hij gaf uitverkochte tournees in het Verenigd Koninkrijk en Europa, waaronder 3 shows in de O2 Brixton Academy in Londen. Hij is een veelgevraagde gast in diverse populaire tv-shows waaronder The Graham Norton show, Comic Relief, Later with Jools Holland, The Jimmy Fallon Show en The Ellen DeGeneres Show.