Johnny Kraaijkamp hoopt op tv-comeback

Johnny Kraaijkamp hoopt op tv-comeback

Geschreven door Pieter Jongsma

Johnny Kraaijkamp droomt van een comeback op televisie. "Ik wil mijn ervaring opnieuw gebruiken voor een serie, want dat heb ik al een tijdje niet meer gedaan", doet Kraaijkamp uit de doeken in De Telegraaf.

De 59-jarige acteur, die in series als Het Zonnetje in Huis en Blauw Blauw speelde, betwijfelt echter of het hem lukt weer op de buis te komen. "Ik ben nu qua acteren op mijn top, maar de huidige tendens is jong, jong, snel en goedkoop. Dus of mijn droom uitkomt..."

Kraaijkamp benadrukt dat hij niet per se in een komedie wil spelen. "In Amerika en Engeland kunnen acteurs allerlei verschillende soorten rollen aannemen zonder dat dat onderwerp van gesprek is. Maar hier zit je toch al snel in een hokje."

De acteur doet zijn best mee te komen met de jongere generatie. "Ik merk dat ik erbij moet blijven om de constante verjonging bij te benen. Voor het eerst in mijn carrière heb ik een agentschap in de arm genomen. Nooit eerder was dat nodig, maar het is belangrijk dat ik mezelf onder de aandacht blijf brengen. En wie weet komt dan ook die gedroomde tv-rol."