Nieuw in GTST: Meerdijk maakt kennis met Ilyas Amrani
Bron: YouTube

Nieuw in GTST: Meerdijk maakt kennis met Ilyas Amrani

Geschreven door Sebastiaan Boers

Vanaf maandag 20 april is acteur Hamza Othman te bewonderen in Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST). Dat werd zaterdag bekend gemaakt in RTL Boulevard. Hamza zal de rol van Ilyas Amrani op zich gaan nemen. Ilyas neemt de buurtsuper van zijn vader over. Zijn vader moest plotseling terug naar Marokko.

Al snel leren Merel en haar vader Julian (Cas Jansen) Ilyas kennen. Zij lijken meteen onder de indruk van de supermarktmedewerker. Het duurt niet lang of hij wordt een bekend gezicht in het fictieve dorp. Maar of iedereen dol op hem gaat worden is nog maar even de vraag. 

Door de buurtsuper toe te voegen in Meerdijk, lijkt de soap langzaam maar zeker een nieuwe koers in te gaan varen. RTL wilde dat GTST voor meer herkenning zou gaan zorgen. Dat leek al te gebeuren toen Julian een comeback maakte. Samen met zijn gezin behoort hij nu weer tot de vaste cast. Zelfs zijn schoonvader, opa Henk (een rol van Johnny Kraaijkamp), heeft GTST goed gedaan. 

Het is overigens niet voor het eerst dat een supermarkt centraal staat in Meerdijk. Zo was supermarkt Lidl lange tijd sponsor van GTST. Dat zorgde ervoor dat de supermarkt vrijwel iedere aflevering vol in beeld kwam. Zo kochten Janine (Caroline de Bruijn), Linda (Babette van Veen) en Anton (Joep Sertons) dagelijks bij de bekende supermarkt. 

In de Lidl vond een soort mini reünie plaats. Ineens stond Anton oog in oog met een achterneef met de naam Q. De rol van Q leek in eerste instantie maar tijdelijk. Toch groeide Q in korte tijd uit tot één van de meest bijzondere inwoners van Meerdijk. 

De rol van Q werd door twee acteurs gespeeld. Zo was daar eerst Max Willems. Hij wist Q op een geheel bijzondere manier neer te zetten. Later nam Giovanni Kempen zijn rol over. Dat zorgde voor gemengde reacties. Inmiddels is Q verhuisd naar Amerika. Een terugkeer zit er vooralsnog niet in.

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere maandag tot en met donderdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.