Dwight Dissels sleept christenen naar winst Nationale Bijbelquiz 2017

Dwight Dissels sleept christenen naar winst Nationale Bijbelquiz 2017

Geschreven door Pieter Jongsma

De veertiende editie van de Nationale Bijbelquiz is gewonnen door de christenen. Zanger Dwight Dissels haalde met een rapportcijfer van 6,8 de hoogste score. Samen met ‘zijn groep’ kijkers, die thuis met de NBQ-app meespeelden, kwamen de christenen op een totaalscore van 6,4.

Dwight nam het tijdens de live-uitzending op tegen schrijver Arthur Japin, die met de thuisspelende atheïsten op de tweede plaats eindigde, en presentator en lerares Esmaa Alariachi, die met de andersgelovigen de derde plaats innam.

Het was nog even spannend voor de christenen, omdat bij de thuisspelers de andersgelovigen het beter deden dan de christenen. De andersgelovigen eindigden aan kop met een score van 6,5. De atheïstische thuisspelers behaalden de laagste score. Flevoland manifesteerde zich als beste provincie en van alle leeftijdsgroepen bleken de babyboomers de sterkste spelers.

Dwight Dissels, die bekendstaat als belijdend christen, was blij met de overwinning. “Ik voelde best enige druk. Als christen wil je toch laten zien dat je wat van de Bijbel weet. Dan is het wel heel leuk dat het je lukt om te winnen.”

In de app is de komende dagen de Nationale Bijbelquiz 2017 nog na te spelen. Ook staan er verschillende andere quizzen en weetjes.

Foto: EO