Imanuelle Grives leeft drie weken dakloos in Utrecht

Imanuelle Grives leeft drie weken dakloos in Utrecht

Geschreven door Pieter Jongsma

Actrice Imanuelle Grives verruilt voor drie weken huis en haard voor een leven op straat in Utrecht. In het nieuwe seizoen van The Homeless Experience is Imanuelle volledig aangewezen op zichzelf.

In The Homeless Experience wordt Imanuelle uitgedaagd om zonder hulp te overleven op straat. Wat volgt is een bikkelharde confrontatie met de werkelijkheid, maar vooral ook met zichzelf. Zonder geld en zonder telefoon gaat ze de straat op in een voor haar onbekende stad. Met een kleine camera registreert ze haar zwerftocht door Utrecht.

De eerste dagen van haar zwerversbestaan verlopen relatief soepel voor Imanuelle. Ze maakt kennis met een aantal zwervers die haar wegwijs maken en sluit bijzondere vriendschappen. Maar dan raakt haar beginnersgeluk een beetje op. Daar waar ze haar vrouwelijke charmes goed kon gebruiken merkt ze dat deze ook tegen haar kunnen werken.

“The Homeless Experience was een intense ervaring. Ik denk wel één van de meest intense van mijn leven. Het constant op je hoede moeten zijn breekt je. Zowel mentaal als fysiek. Hoe sterk je ook bent, de straat veranderd je en zal je, als je er te lang verblijft, pakken en nooit meer loslaten.”, zo laat Imanuelle weten.

The Homeless Experience woensdag 6, 13 en 20 december om 22.10 uur op NPO 3

Foto: EO