Malala in RTL Late Night special over Internationale Kindervredesprijs

Malala in RTL Late Night special over Internationale Kindervredesprijs

Geschreven door Pieter Jongsma

Malala Yousafzai is vanavond te gast in RTL Late Night. Het programma staat vanavond in het teken van de internationale Kindervredesprijs die vandaag werd uitgereikt.

Vanaf het Binnenhof gaat Humberto Tan in gesprek met hoofdgasten Malala Yousafzai en de winnaar van 2017. Malala werd een symbool van verzet toen ze zich 2007 uitsprak tegen de Taliban en hun verbod op onderwijs voor meisjes. In 2012 overleefde ze als vijftienjarige een aanslag op haar leven door de Taliban. 

Malala ontving in 2014 als jongste winnares ooit de Nobelprijs voor de Vrede. Humberto is verheugd om Malala, die slechts zelden de pers te woord staat, te mogen verwelkomen bij RTL Late Night. "Het is een grote eer om haar te spreken. Malala, en de andere winnaars van de Internationale Kindervredesprijs, zijn ontzettend belangrijk om aan miljoenen mensen wereldwijd te laten zien dat iedereen kan bijdragen aan positieve verandering."

Naast Malala en de winnaar van de Internationale Kindervredesprijs 2017, is ook Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Ali bin al-Hussein van Jordanië te gast. Hij zet zich in voor de honderdduizenden kindvluchtelingen in het land.

RTL Late Night vanavond 22.30 uur bij RTL4