Floortje Dessing en team Rode Kruis vast tussen gevechten in Jemen

Floortje Dessing en team Rode Kruis vast tussen gevechten in Jemen

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Floortje Dessing en een team van het Nederlandse Rode Kruis zitten vast tussen de gevechten in Jemen. Dat heeft het Rode Kruis vandaag bekend gemaakt.

Vlak voor de gevechten maakte Floortje Dessing opnames voor het programma Floortje naar het einde van de wereld. Door hevige gevechten in de hoofdstad Sana’a is het voor het drietal onmogelijk de zwaar beveiligde schuilkelder te verlaten. Het is onzeker hoe lang deze situatie gaat duren. Het team zal zo snel mogelijk het land proberen te verlaten, maar de veiligheid staat dat nu niet toe. Dessing laat zojuist via Twitter weten dat het goed gaat met haar en het team van het Rode Kruis gaat. 

"Ondanks de situatie waar we ons in bevinden gaat het goed met mij, en met het team van het rode kruis waarmee ik hier ben.” Floortje laat verder weten het erg heftig te vinden in het gebied waar ze zich bevindt: "Ik vind het best heftig om midden in de gevechten te zitten, maar dat is niets vergeleken bij het leed van de inwoners van Jemen.."

Het drietal is in Jemen om aandacht te vragen voor de vergeten humanitaire ramp die zich daar voltrekt. Ook maakt Floortje Dessing opnames voor haar televisieprogramma Floortje naar het einde van de wereld.

Foto: Rode Kruis