Publieke omroep volgt inzamelingsactie Alpe d'HuZes op de voet

Publieke omroep volgt inzamelingsactie Alpe d'HuZes op de voet

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Op woensdag 5 en donderdag 6 juni beklimmen duizenden deelnemers de Alpe d’Huez in Frankrijk tijdens de achtste editie van de sportieve inzamelingsactie Alpe d’HuZes. Onder het motto ‘Opgeven is geen optie’ halen de deelnemers geld op voor onderzoek naar kanker. Vorig jaar werd meer dan 30 miljoen euro opgehaald. De publieke omroep staat uitgebreid stil bij dit evenement.

Vanaf maandag 3 juni is de hele week op Nederland 1 om 19.30 uur aandacht voor Alpe d’HuZes. Op maandag en dinsdag zendt de NCRV portretten uit van deelnemers met hun motivatie om mee te fietsen in Op weg naar Alpe d’HuZes. Op woensdag en donderdag doen Caroline Tensen (NCRV) en Herman van der Zandt (NOS) live-verslag van Alpe d’HuZes met gesprekken met deelnemers, diverse reportages én op donderdag de bekendmaking van het eindbedrag.

Radio 2 staat vanaf woensdagavond 5 juni in het teken van Alpe d’HuZes en trapt om 20.00 uur af met De avond en de nacht voor Alpe d’HuZes. Op donderdag 6 junizenden alle Radio 2 programma’s in een marathonuitzending van 04.30 uur tot 21.00 uur uit vanaf de Alpe d’Huez. Radio 2 dj’s van verschillende omroepen doen uitgebreid verslag van de sportieve prestaties van de deelnemers. Om de wielrenners aan te moedigen draait het radiostation muzikale verzoekjes uit de Shout To The Top 600, een lijst met platen samengesteld door de deelnemers aanAlpe d’HuZes. Het Radio 2 programma Knooppunt Kranenbarg (NCRV) verzorgt in de middag een update van de verrichtingen van een team dat onder leiding van twee longartsen is gestopt met roken en meefietst. Het team wordt al meerdere maanden gevolgd.

Het themakanaal Best 24 zendt vanaf 12.00 uur live vanaf de berg uit. Deze marathonuitzending bestaat uit live-beelden van de koers en finish, aangevuld met diverse video-reportages die in de aanloop naar het evenement zijn opgenomen, of op de dag zelf op de berg worden gemaakt door een verslaggever.

Meer informatie over de publieke omroep tijdens Alpe d’HuZes: www.ncrv.nl