NTR met De vrouw die Poetin wil verslaan

NTR met De vrouw die Poetin wil verslaan

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Op de dag van de verkiezingen in Rusland brengt de NTR De vrouw die Poetin wil verslaan. Centraal staat presidentskandidaat Ksenia Sobchak, die de strijd aangaat met Vladimir Poetin. Victoria Koblenko heeft deze opvallende verschijning gevolgd tijdens haar campagne en schetst daarmee tegelijkertijd een beeld van het Rusland anno nu.

In de ogen van veel Russen zijn de verkiezingen op 18 maart de verkiezingen van de toekomst. Is er na 18 jaar heerschappij van Poetin een nieuwe leider denkbaar? De meest opvallende presidentskandidaat is de 36-jarige Ksenia Sobchak. Als presentatrice van de Russische versie van Big Brother werd ze nationaal bekend. 

De dochter van de eerste burgemeester van Sint-Petersburg sierde zeven jaar geleden nog de cover van de Playboy, maar de laatste jaren werkt Sobchak als journalist op de enige vrije nieuwszender van Rusland en voert ze juist actie tegen Poetin.

In de 50 minuten durende uitzending 'De vrouw die Poetin wil verslaan' reist Victoria samen met regisseur Marieke Slinkert door Rusland om de laatste maand van de verkiezingscampagne van Ksenia Sobchak en haar team vast te leggen. Het programma schetst een beeld van deze pittige verkiezingsstrijd. Voor Victoria is het een spannende missie om nu als verslaggever weer terug te gaan naar het land van haar jeugd, en van dichtbij te kijken naar 'de vrouw die Poetin wil verslaan'.

De vrouw die Poetin wil verslaan zondag 18 maart om 19.15 uur op NPO2.

Foto: Masha Novikova