Boer Zoekt Vrouw: Jouke zoekt geen vrouwelijke boerin, want die zijn vaak smerig en vies
Bron: KRO-NCRV / Linelle Deunk

Boer Zoekt Vrouw: Jouke zoekt geen vrouwelijke boerin, want die zijn vaak smerig en vies

Geschreven door Natasja Landman Laatste update:

In augustus 2021 ging Yvon Jaspers bij tien boeren langs om ze voor te stellen aan het publiek. Daarna begon een lange periode van wachten op de eerste aflevering terwijl er geschreven kon worden op de boeren. Zondag 27 februari 2022 ging Yvon langs bij de boeren met in totaal 900 brieven. Niet alle boeren zijn wekelijks te volgen in het populaire programma, de 5 populairste boeren zijn wekelijks te volgen op NPO 1. De overige 5 boeren kunnen worden gevolgd in de online-serie op de website van Boer Zoekt Vrouw.

Deze boeren zullen wekelijks te zien zijn op de website van Boer Zoekt Vrouw:

Gerben (30 aar oud) een geitenhouder uit Utrecht:

Gerben ving Yvon op samen met zijn zus Irene. Yvon gaf aan dat er negen brieven binnen waren gekomen, maar deze waren niet voor Gerben maar voor zijn zus Irene. Zij heeft zich niet opgegeven voor het programma, maar is wel ook nog vrijgezel. Gerben heeft tijdens het voorstellen aangegeven dat hij beter is in contact op de boerderij, dan voelt hij zich op zijn gemak. Voor Yvon was dit reden genoeg om de 40 vrouwen uit te nodigen op zijn geitenboerderij. Zodat hij ze daar kan ontmoeten. De ontmoeten tussen hem en de vrouwen was erg ongemakkelijk, maar ik vermoed dat Gerben anders nooit met iemand had afgesproken en dit voor hem wel de beste uitkomst was.De reactie van Irene, is net zoals de zoektocht van Gerben is te zien op de website.

Robert (39 jaar oud) een vleesveehouder en vrachtwagenchauffeur uit Overijssel:

Robert ontving 26 brieven van Yvon en hij baalde hier zichtbaar van. Hij had op meer brieven gehoopt, maar als de ware er maar bij zit. Je zag duidelijk aan hem dat hij graag meer brieven had gewild en verder had willen meedoen aan de logeerweken. Yvon praat hem gelukkig wel snel uit de put en laat hem inzien dat hij 26 hele leuke brieven heeft gekregen van leuke vrouwen.

Rob (49 jaar oud) een witlofkweker uit Noord-Holland:

Rob gaf aan dat hij gezelligheid in de avond mist. Een vrouw om een borrelplankje mee te kunnen delen. Tijdens het lezen van zijn acht brieven zorgt Yvon voor een lekker plankje met kaas en worstjes met augurk, de lievelingssnack van Rob. Eén van de dames die geschreven heeft woont bij Rob om de hoek, hoe makkelijk wil je het hebben? Hij belt haar op om een keer af te spreken, maar kreeg helaas haar voicemail. Ieder jaar zit er wel iemand bij die uiteindelijk een brief ontvangt van een buurtgenoot. Bijzonder hoe dit altijd loopt, de liefde kan zich om de hoek bevinden maar vaak zie je het niet totdat je mee doet aan Boer Zoekt Vrouw.

Hilda (34 jaar oud) een paarden- en melkveehouder uit Terschelling:

Hilda kent iedere weg op Terschelling, maar de liefdesweg is voor haar nog onbekend. Ze is heel erg onzeker en werd emotioneel tijdens het voorstelfilmpje. Er zijn 31 mannen die haar leuk vinden en naar Terschelling willen komen, dit is voor haar voldoende. Dan ontstaat er een bijzonder situatie. Hilda haar goede vriendin is in februari 2021 overleden en één van de mannen die voor Hilda schrijft is de vriend van haar overleden vriendin. Zij wordt emotioneel van het idee en heeft nog nooit zo naar hem gekeken, omdat zij hem altijd zag in combinatie met haar vriendin. Ze moet er goed over nadenken of dit is iets dat zij wil. En dat kan ik volkomen begrijpen. Het is een bijzonder verhaal, maar ook wel mooi als het zou werken. Ik zou het ook volkomen snappen als zij dit niet wil en eerst de andere mannen gaat leren kennen.

Joost (47 jaar oud) een plantenkweker uit Noord-Brabant:

Joost gaf in zijn voorstelfilmpje aan dat zijn lat erg hoog ligt op het gebied van planten. Alleen absoluut niet op het gebied van liefde. Hij heeft op het gebied van liefde geen ervaring. Hij woont in zijn ouderlijk huis en dat huis bevat bijna geen spullen meer. Hij besloot om mee te doen aan het programma om samen met een vrouw te werken aan een gezellig thuis. Yvon heeft als verrassing voor hem voorbereid dat zij samen met de vrouwen die voor hem geschreven hebben zijn “mancave” omtoveren naar een gezellige woonkamer. Joost is eigenlijk de eerste waarvan ik het jammer vind dat hij de televisie uitzendingen niet gehaald heeft.

De avonturen van Gerben, Robert, Rob, Hilda en Joost zijn te volgen op de website van Boer Zoekt Vrouw.

Onderstaande boeren/boerinnen zijn wekelijks te zien op NPO1:

Janine (32 jaar oud) een schapenhouder uit Limburg:

Janine ontving van Yvon 104 brieven. Janine heeft geen idee hoe ze uit deze 104 mannen 10 mannen moet kiezen voor de speeddates. Na een beetje doorvragen komt Yvon erachter dat Janine graag een man heeft die langer is dan dat zij is. Daar gaat ze toch een beetje op selecteren en kiest uiteindelijk 10 lange mannen. Één van de mannen heeft zijn parfum op zijn brief gespoten en dit was voor Janine een pluspunt. De geur van hem spreekt haar al aan en dat is volgens Yvon heel positief. We zullen de komende weken gaan zien of hij ook ver gaat komen.

Hans (69 jaar oud) een paardenfokker uit Noord-Brabant:

Hans viel in zijn voorstelfilmpje op doordat hij emotioneel vertelde dat hij toe was aan een vrouw. Of volgens zijn kinderen en Yvon: ‘op zoek naar een Grietje’. Hans hoopte op meer dan tien brieven en dat is gelukt. Er hebben 89 vrouwen een brief naar hem geschreven. Een pluspunt voor Hans is als de vrouw ook in de paarden wereld zit, zodat hij in ieder geval een gedeelde passie heeft om over te kunnen praten. Bij Yvon geeft hij aan dat hij zijn werk makkelijker vindt dan de hele dag tussen de vrouwen te moeten zitten, maar de vrouwen waren nu in ieder geval nog braaf en stil. Daar zal met de speeddates snel verandering in komen.

Jouke (31 jaar oud) een melkveehouder uit Friesland:

Jouke woont sinds kort alleen in zijn ouderlijk huis, zijn ouders zijn verhuisd naar een ander huis. Veel spullen zijn met zijn ouders vertrokken en het huis is nu erg leeg. Jouke wacht met smart op een vrouw die hem komt helpen met schilderen en inrichten. 434 vrouwen zien hem wel zitten naar aanleiding van zijn voorstelfilmpje. Samen met Yvon worstelt hij zich door de brieven en Jouke geeft al snel aan dat hij niet graag een vrouw heeft die op een boerderij werkt, dit vindt hij niet vrouwelijk.

Ook een vrouwelijke dierenarts valt af, die zijn altijd vies en smerig. Yvon geeft terecht aan dat hij dit niet kan zeggen en dat zij dat eens over hem zou moeten zeggen.. Maar dat mag van Jouke, want het is de waarheid hij is ook vies en smerig soms. Al snel geeft hij aan dat hij het niet gewend is om vrouwen op de boerderij te zien werken, zijn moeder deed dit nooit en daardoor vindt hij dit een mannenwereld. Jouke gaat echt iemand zijn die in de komende weken nog meer van zulke opmerkingen zal gaan maken. Waarschijnlijk is hij het ook gewend dat een vrouw altijd kookt en voor hem schoonmaakt.

Evert (58 jaar oud) een melkveehouder uit Drenthe:

Evert had graag een gezin gewild, maar dat zit er nu niet meer in. Hij is onwijs zenuwachtig voor het aantal brieven dat hij krijgt. Hij wordt emotioneel als Yvon aangeeft dat zij 66 brieven heeft meegenomen. Samen met zijn broer en zus worstelt Evert zich door de brieven heen. Hij vindt het lastig om te kiezen, maar uiteindelijk heeft hij ook tien leuke vrouwen uitgekozen.

Rob (51 jaar oud) een fruitteler uit Gelderland:

Rob zat tijdens zijn voorstelfilmpje nog vol in de kersenoogst, maar op het moment dat hij de brieven kreeg zat hij vol in de perenoogst. Yvon had een grappige bui en zei ‘Je bent een toffe peer’. Yvon overhandigt hem zijn 42 brieven en hij is helemaal in shock. Hij had niet zoveel brieven verwacht, maar hij vindt het wel erg leuk dat hij bij de laatste vijf zit. Rob geeft aan dat hij stil wordt van zijn brieven, maar dat was niet echt te merken. Hij praat aan een stuk door, waarschijnlijk van de zenuwen.

Rob is opzoek naar diepgang en heeft zijn tien vrouwen gekozen op een eerste klik. Yvon en hij zijn bang dat hij bij de speeddate de vijf aantrekkelijkste vrouwen overhoudt en niet afgaat op diepgang. Ze spreken een codewoord af: ‘Koekoek’, als Yvon dit tegen hem zegt dan weet hij dat hij zich laat leiden door het uiterlijk. Als we volgende week Yvon ‘Koekoek’ horen roepen weten we in ieder geval dat het bewust is en hoeven we ons geen zorgen om haar te maken.

De eerste aflevering zit altijd bomvol informatie met de boeren die wel het programma gehaald hebben en de boeren die alleen in de internetaflevering zitten. Toch vind ik de eerste aflevering altijd wel erg leuk maar kijk ik het meeste uit naar de logeerweek.

De komende weken zal je hier een samenvatting met daarbij mijn mening lezen over de avonturen van Janine, Hans, Jouke, Rob en Evert.

Niks missen van Boer Zoekt Vrouw én meepraten? Word lid van onze Facebook-groep!