Topper Gezocht! trapt af met 500.000 kijkers

Topper Gezocht! trapt af met 500.000 kijkers

Geschreven door Sebastiaan Boers

De nieuwste talentenjacht van Nederland, Topper Gezocht!, ging zaterdagavond voorzichtig van start. Om 20.00 uur wist SBS6 zeker 549.000 kijkers te bereiken. Daarmee scoort de commerciële zender meer kijkers dan de afgelopen weken. Normaal zond SBS6 altijd een film uit, maar zonder succes. Met de huidige kijkcijfers staat Topper Gezocht! op plek zeventien in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor SBS6 komt uit op 8,8 %.

In Topper Gezocht! gingen de vier huidige Toppers (René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom én Jan Smit) opzoek naar een vijfde lid. In deze eerste aflevering zijn drie mogelijke kandidaten ontstaan. Volgende week is niemand minder dan de winnaar van Holland's Got Talent, Nick Nicolai, te zien. Alles wordt in goede banen geleid door Irene Moors. 

Bij RTL 4 ging een nieuw seizoen van Benidorm Bastards van start. In het nieuwe seizoen kregen de oudjes hulp van jonge kinderen. Om 20.05 uur schakelden er 583.000 mensen in voor het programma met de verborgen camera. De oudjes werden bijna ingehaald door de Toppers van SBS6. Met de huidige kijkcijfers staan de oudjes op plek vijftien in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 4 komt uit op 9,4 %.

Direct na de oudjes was de film Rokjesdag te zien bij RTL 4. Onder andere Lieke van Lexmond was in deze Nederlandse film te zien. Rond 20.40 uur schakelden er zeker 732.000 mensen in om deze film te bekijken. Hiermee is Rokjesdag op plek tien geëindigd in het kijkcijferoverzicht. RTL 4 zag daardoor een marktaandeel binnen komen van 12,1 %.

SBS6 zond direct na Topper Gezocht het komische programma, Komt een man bij de dokter, uit. Daar keken vanaf 21.45 uur zeker 532.000 mensen naar. Daarna wist Hart van Nederland nog zeker 568.000 mensen te bereiken. Hiermee staan beide programma's op de plekken negentien en zestien in het kijkcijferoverzicht. Lachen om home video's deed het beter met 645.000 kijkers.

De zaterdagavond van RTL 4 werd in stijl afgesloten door Wie ben ik? In verband met de film, Rokjesdag, begon het spelprogramma van Wendy van Dijk pas om 22.55 uur. Dat was misschien maar goed ook. De namen die geraden moesten worden waren vooral achttien plus. Het niveau is niet meer zo als het geweest is. Waar dit aan ligt, is niet helemaal duidelijk.

In totaal keken er rond dat late tijdstip nog 501.000 mensen naar RTL 4. Vorige week keken er nog 828.000 mensen naar het spelprogramma. Met de huidige kijkcijfers staat Wendy op plek éénentwintig in het kijkcijferoverzicht. Vanaf volgende week zal Wie ben ik? weer eerder te zien zijn. Dan is het spelprogramma direct na het nieuwe seizoen van It Takes 2 te zien.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert. 

Foto: SBS/ Nick van Ormondt