Recensie: Topper Gezocht!

Recensie: Topper Gezocht!

Geschreven door Sebastiaan Boers

SBS6 heeft eindelijk een nieuw programma op de zaterdagavond. Niet zomaar een programma, maar een heuse talentenjacht! In Topper Gezocht! gaan de vier huidige Toppers opzoek naar een vijfde Topper. De huidige Toppers zijn natuurlijk; René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit. Naast Toppers zijn deze vier mannen ook juryleden. Zij beslissen wie er goed genoeg is voor de zogenoemde 'hot seat'.

Alles is opgenomen in een mooie grote studio. Er is ook volop publiek aanwezig. Dat is een goede zet van SBS6. Want zo leert de Topper meteen hoe het is om voor een publiek op te treden. Natuurlijk zitten er in de studio niet zoveel mensen als in de Amsterdam ArenA. Want de winnaar van Topper Gezocht! wordt niet alleen de vijfde Topper, maar mag ook optreden bij Toppers in concert! Hoe leuk is dat?!

Topper Gezocht! lijkt een soort kruising tussen Idols en The Voice of Holland. Het lijkt op Idols omdat er ook een paar 'slechte' acts bij zitten. Daarnaast moeten de kandidaten die door zijn, meteen tegen elkaar strijden. Wanneer een kandidaat door is, mag hij het gaan opnemen tegen een andere kandidaat. Het is dan aan de vier juryleden om te bepalen wie er plaats mag nemen op de 'hot seat'.

Want die 'strijd' tussen twee kandidaten is toch een beetje verwarrend. Het is ook een vervelend onderdeel van deze talentenjacht. Net wanneer een kandidaat denkt door te zijn, kan het in één klap kan veranderen. Dat is toch wel even wennen. Deze 'strijd' zou beter later in het programma voor kunnen komen. Dan lijkt het nog een beetje op een talentenjacht.

Je merkt als kijker dat het de vier juryleden vooral om gezelligheid gaat. Natuurlijk is de zang van de kandidaten ook belangrijk. Maar een nieuwe Topper moet vooral tussen de huidige vier Toppers passen. Die zoektocht is nog niet zo eenvoudig. Dat blijkt wel wanneer er een nieuwe kandidaat voor de vier juryleden staat.

Topper Gezocht! is vooral een gezellige talentenjacht. Eindelijk doet SBS6 weer eens echt mee op de zaterdagavond. Na weken van films is het nu weer tijd voor iets anders. Ik ben heel blij om te zien dat SBS6 dit probeert. De Toppers zijn heel populair. Dus de kans is vrij groot dat deze talentenjacht ook populair gaat worden! Want de mensen die naar de Toppers in concert gaan dit jaar, willen wel weten wie de vijfde Topper gaat worden.

Het is bovendien heel erg goed dat SBS6 Irene Moors op deze talentenjacht heeft gezet. Irene is iemand die ik in het  begin niet echt bij SBS6 vond passen. Nu ik Topper Gezocht! heb gezien denk ik daar heel anders over. Irene is nu helemaal SBS6! Zij presenteert de talentenjacht op geheel eigen wijze. Ze is vooral zichzelf en doet zich niet anders voor dan dat ze is.

Het publiek zit er trouwens niet voor niets bij. Stel dat twee van de vier juryleden nee stemmen, dan mag het publiek mee beslissen. Zij mogen dan beoordelen of een kandidaat door mag of toch niet. Het is wel fijn dat de jury het eerste woord hebben in deze talentenjacht. Zij moeten straks twee dagen met deze vijfde Topper in de Amsterdam ArenA staan!

Maar als ik heel eerlijk ben, denk ik dat de vijfde Topper als is gevonden. Irene Moors is dé vijfde Topper! Zij kan zingen, zij staat haar mannetje wel. Ik denk dat Irene zich prima staande weet te houden tussen de vier huidige Toppers. Of Irene het ook gaat doen is nog maar even de vraag. Ze is tenslotte presentatrice en geen kandidate. Als de vier Toppers geen vijfde Topper kunnen vinden, kunnen ze altijd Irene nog vragen...

Topper Gezocht! is een talentenjacht voor het hele gezin. Je zou ook kunnen denken dat de kijker genoeg heeft van talentenjachten. Of dat ook echt zo is zal morgen blijken. Dan worden namelijk de kijkcijfers bekend gemaakt door Stichting Kijkonderzoek. De concurrentie voor Topper Gezocht! is namelijk volop aanwezig. Zowel NPO 1 als RTL 4 hebben ook nieuwe programma's...

Toch denk ik dat er wel veel mensen naar Topper Gezocht kijken. Wat is er nu leuker dan muziek op de zaterdagavond? Topper Gezocht! is gewoon top. Niets meer aan doen. Alleen een vijfde Topper zien te vinden en klaar zijn de Toppers!

Topper Gezocht! is iedere zaterdagavond om 20.00 uur te zien bij SBS6.

Foto: SBS6