SBS6 start met nieuw seizoen Steenrijk, Straatarm

SBS6 start met nieuw seizoen Steenrijk, Straatarm

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

SBS6 start dinsdag 27 maart met het nieuwe seizoen van Steenrijk, Straatarm. In het programma ruilen arme gezinnen met rijke gezinnen. De familie Tardy woont in de Amsterdamse grachtengordel en hoeft nooit na te denken over hun bestedingspatroon.

Om te ondervinden hoe het is om met minder rond te moeten komen, ruilt het welvarende gezin in de eerste aflevering van een nieuwe reeks Steenrijk, Straatarm een week lang van huis en budget met de familie Otten. Wanneer de gezinnen hun nieuwe onderkomen voor een week binnenstappen, zijn beide families in shock.

Zo zijn Alex Tardy, die zijn vermogen vergaarde met vastgoed en een goed lopende bed & breakfast, en zijn vrouw Maureen Powel, stylist, influencer en model, verbaasd over het feit dat de slaapkamer en de woonkamer slechts één ruimte is.

Voorheen trok Steenrijk, Straatarm gemiddeld 1 miljoen kijkers per aflevering. Het marktaandeel in de doelgroep 25-54 jaar was 16,5 % (inclusief uitgesteld kijken). Frank en Rogier bekend van Steenrijk, Straatarm hebben sinds afgelopen voorjaar een eigen programma bij SBS6. Momenteel wordt er een gewerkt aan een tweede seizoen van Paleis voor een Prikkie.

Steenrijk, Straatarm is vanaf 27 maart te zien bij SBS6.