Breuk Paul de Leeuw en VTM toch definitief

Breuk Paul de Leeuw en VTM toch definitief

Geschreven door Pieter Jongsma

Paul de Leeuw keert niet meer terug bij VTM. De Vlaamse zender en presentator hebben hun samenwerking beëindigd, maakte VTM woensdagmiddag bekend. Eerder op de dag sprak VTM nog van 'een adempauze'.

"Ik heb met ongelooflijk plezier aan Manneke Paul gewerkt. Ik had graag door willen gaan in het najaar, maar VTM heeft anders besloten", laat De Leeuw weten in een verklaring. Woensdagochtend bleek dat VTM in de programmering voor het najaar geen ruimte had voor Manneke Paul, dat onlangs in Vlaanderen nog werd uitgeroepen tot beste entertainmentprogramma.

VTM wilde met De Leeuw om de tafel te gaan zitten over de programmering van 2014. "Bij twijfel niet oversteken", concludeert De Leeuw echter. "Ik ben VTM dankbaar voor de kans die ik heb gekregen. Met een belangrijke Vlaamse televisieprijs en de vele positieve reacties op zak hoop ik dat ik weer snel een programma à la Manneke Paul mag maken."

Waarom de Vlaamse zender besloot Manneke Paul niet uit te zenden, liet VTM in het midden. Gefluisterd wordt dat de zender niet blij was met de ophef rondom De Leeuw. De presentator blowde en verscheen naakt in het programma. Mogelijk speelde ook de ophef die ontstond naar aanleiding van een sketch in zijn Nederlandse show een rol. Een sketch waarin de draak werd gestoken met de moordaanslag op een Britse soldaat ging de hele wereld over.

"We willen Paul bedanken voor het moois dat hij hier op antenne heeft gebracht", verklaart VTM-netmanager An Rydant. "Het minste wat je van Paul de Leeuw kan zeggen is dat hij een topentertainer is en niemand onberoerd laat. We wensen hem veel succes toe in alles wat hij nog doet."