Arie Boomsma opnieuw aan de slag voor de EO

Arie Boomsma opnieuw aan de slag voor de EO

Geschreven door Pieter Jongsma

Presentator Arie Boomsma gaat na negen jaar opnieuw samenwerken met de EO. Dat liet Boomsma afgelopen woensdag weten in RTL Late Night. Afgelopen jaren zijn de EO en Boomsma een eigen weg gegaan, maar is er op regelmatige basis contact geweest.

Recent zijn er gesprekken gevoerd over de ontwikkeling van nieuwe programma’s. De ideeën zijn nog in een prille fase en om die reden kan er op dit moment inhoudelijk nog niets over gezegd worden.

Arie Boomsma was te gast bij RTL Late Night om te praten over het tijdschrift L’HOMO dat dit jaar tien jaar bestaat. Arie werkte destijds mee aan een fotoshoot die de opmaat werd voor zijn vertrek bij de EO. Deze gebeurtenis kreeg destijds veel media-aandacht.

De EO en Arie Boomsma vinden elkaar in de overtuiging dat verhalen over jongeren in de knel, vaak op zoek naar identiteit en erkenning een platform verdienen. Aan dat platform wil de EO in een hernieuwde samenwerking met Arie Boomsma invulling gaan geven. “We zijn allebei ouder en wijzer geworden, en kijken met een positief gevoel zowel terug als vooruit”, stellen de EO en Boomsma in een gezamenlijke reactie.

Foto: EO / Annemarie Dekker