Arie Boomsma helpt mensen hun problemen te overwinnen

Arie Boomsma helpt mensen hun problemen te overwinnen

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Net5 start zondag 8 mei met het nieuwe human interestprogramma OverWinnaars – met Arie Boomsma. Hierin zien we elke aflevering drie dappere jonge mensen die worstelen met een groot probleem. Ze staan op een keerpunt in hun leven en willen samen met Arie een belangrijke stap voorwaarts zetten.

Zo zien we een meisje met een gezichtsaandoening die daardoor op straat wordt uitgescholden en nagestaard. Zij wil voor eens en voor altijd duidelijk maken dat ze het zat is om op haar uiterlijk beoordeeld te worden.

Een ander heeft weer angst om te vliegen en gaat samen met Arie voor het eerst na lange tijd de lucht in. Maar ook het overwinnen van stotteren of anorexia zijn onderwerpen waarbij Arie de gasten steunt terwijl zij een moedige stap richting persoonlijk geluk zetten.

Iedere aflevering volgt Arie drie inspirerende jonge mensen met een lastige kwestie waarmee ze korte metten willen maken. Dat kan van alles zijn: van een jongen die na in coma te hebben gelegen zich terugvecht in het leven tot een jonge vrouw die aan automutilatie deed, maar nu een mooie tatoeage over haar littekens wil zetten. Gedurende de aflevering volgt Arie de drie personen in hun dagelijks leven, toewerkend naar de te zetten stap. Hoe begon hun probleem? Wat zouden ze willen bereiken? Welke stap is daarvoor nodig?

Arie Boomsma: "Dit is televisie zoals ik dat het liefst maak; over mensen die de obstakels in hun leven overwinnen. Ze nemen het heft in eigen hand. Een prachtig moment in het leven!”

OverWinnaars – met Arie Boomsma wordt geproduceerd door Skyhigh TV, bekend van onder andere Hij is een Zij, Uit de kast en Over Mijn Lijk.

Vanaf zondag 8 mei wekelijks om 21.45 uur bij Net5.

Bekijk OverWinnaars op TVblik.nl/overwinaars