Gerard Joling voert hitlijst voor elfde keer aan

Gerard Joling voert hitlijst voor elfde keer aan

Geschreven door Pieter Jongsma

Gerard Joling scoort deze week zijn elfde nummer 1-hit. De zanger voert de Single Top 100 aan met het nummer Mijn Liefde, dat hij opnam met komiek Jandino Asporaat. "Het is iedere keer weer fantastisch om mee te maken", jubelt Joling in een verklaring. "Ik vind het vreselijk leuk om dit succes nu te delen met Jandino."

Ook de komiek is blij met zijn eerste nummer 1-hit. "Dit is hoe gangsters het doen. Gerard Joling en ik op nummer één, emotioneel en blij."

Het duo verstoot Maaike Ouboter van de eerste plek. De deelneemster van De Beste Singer-songwriter van Nederland kreeg onlangs nog een gouden plaat voor Dat Ik Je Mis. Deze week staat ze op de derde plek, na Blurred Lines van Robin Thicke, T.I. en Pharrell Williams.

In de Album Top 100 is Anouk nog steeds heer en meester. De zangeres, die Nederland dit jaar vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival, staat voor de vijfde week op rij op nummer 1 met haar plaat Sad Singalong Songs. Caro Emerald en Guus Meeuwis complementeren de top drie.